Muzeul Tarii Crisurilor – din a patra incercare!

Selina la Muzeu Foto: bihon.ro
Viitorul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor, de pe str. Armatei Române nr. 1A

Consiliul Judeţean deschide punga, pentru a găsi un constructor care să finalizeze lucrările, după trei licitaţii ratate.

 

Plenul Consiliului Judeţean a aprobat marţi creşterea devizului de lucrări de la 27 la 29,5 milioane de lei, pentru finalizarea investiţiei în noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor, situat pe strada Armatei Române, la nr. 1/A. Lucrările fuseseră stopate în 2010, pe fondul expirării contractului cu firma Selina patronată de Beniamin Rus. Selina nu a terminat lucrările la timp, după ce vreme de doi ani mai mult s-a războit decât a conlucrat cu administraţia judeţeană Radu Ţîrle, un preşedinte care a acuzat în continuu această firmă că vrea să înşele Consiliul Judeţean. Licitaţia fusese câştigată de Selina pe vremea ex-preşedintelui Kiss Alexandru.
Tot marţi, Consiliul Judeţean a aprobat prelungirea chiriei pe care Muzeul o plăteşte Episcopiei Romano-Catolică pentru aripa din Palatul Baroc, de 15.000 de euro/lună, până la mutarea în noul sediu. Nu se ştie când. Aşadar, o chirie de 180.000 de euro/an pe care CJ Bihor o plăteşte catolicilor episcopului Bocskei, în timp ce lucrările la noul sediu stagnează în continuare.

Citeşte toată ştirea semnată Călin Corpaş, pe Bihon.ro.

Citeşte şi:

Interviu – confesiune cu Florin Bogdan, consilierul judetean PSD care a ales sa emigreze in Anglia, dupa ce a dat chix cu afacerile in Romania:

“Statul Roman iti pune prezumtia de evazionist. In Anglia, aproape ca iti face gratis firma”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *