Curbele politicii: Ghilea (PNL) îl propune pe Mang candidat PSD la Oradea!

Gavrilă Ghilea şi Ioan Mang
Gavrilă Ghilea şi Ioan Mang

Copreşedintele PNL Bihor, Gavrilă Ghilea crede că, în cele din urmă, candidatul PSD pentru Primăria Oradea va fi tocmai şeful filialei judeţene, Ioan Mang!

Practic, Ghilea l-ar vrea pe Mang contracandidat lui Bolojan, în speranţa că, astfel, Mang îşi va rupe gâtul. „La Oradea, PSD face joc de gleznă: anunţă în fiecare săptămână un nou candidat. Niciunul dintre cei şapte avansaţi de PSD nu depăşeşte 5% la vot. Niciunul nu va fi candidat, iar persoana care va candida la Primăria Oradea va fi dl. preşedinte Mang. Aşa ar fi normal şi aşa bănuiesc că se va întâmpla”, afirmă Ghilea.
Pe de altă parte, Ioan Mang a avansat până acum mai mulţi posibili candidaţi PSD pentru Primăria Oradea, ultimul nume vehiculat, dar necofirmat de PSD, fiind Gheorghe Ţara. PSD îşi va desemna candidatul la Primăria Oradea în a doua parte a lunii martie, susţine Ioan Mang.

Este cunoscut faptul că PSD nu găsit încă un candidat viabil pentru Primăria Oradea, în condiţiile în care prefectul Claudiu Pop a decis să nu candideze, iar Ioan Mang evită, la rându-i, o confruntare cu Ilie Bolojan. Alt aspect devenit deja notoriu este rivalitatea dintre prefectul Pop şi şeful PSD Bihor, Ioan Mang. Chiar dacă provin din acelaşi partid, cei doi nu mai împărtăşesc aceeaşi linie de conduită politică.

Beiuş şi Aleşd – oraşe problemă pentru PNL, din cauza… primarilor PNL!

Joi, 3 martie, PNL a anunţat candidaţii la Aleşd şi Marghita. La Aleşd candidat este Ioan Todoca, dat fiind faptul că primarul Zeno Ţipţer nu mai are dreptul să candideze, din motive penale, iar la Marghita merg înainte cu Claudiu Ciarnău. „La Beiuş, nu este o situaţie uşoară, nu putem face abstracţie de munca politică a colegului Domocoş, dar acum suntem în altă situaţie şi va trebui să identificăm candidatul care va purta bătălia acolo”, a anunţat Cornel Popa, dat fiind că şi la Beiuş primarul PNL are probleme penale.

Ilie Bolojan a precizat că, dacă actualul primar va decide să candideze independent, Adrian Domocoş va avantaja, practic, candidatul PSD, luând din voturile PNL. „Candidaţii cu probleme penale nu pot fi susţinuţi de PNL”, susţine apăsat Bolojan. La Beiuş, candidatul PSD la Primărie este Gheorghe Bogdan, deputat şi fost primar de Drăgăneşti.

[polldaddy poll=9333347]

Citeşte şi:

Transparentul Ilie Bolojan ţinteşte două treimi în Consiliul Local Oradea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *