“The Highway to Hell”. Drumul dintre Salem şi Betel îl bagă la mijloc pe primarul Bolojan

Drumul dintre Centrul Creştin Salem şi Liceul Penticostal Betel bagă zâzania între creştini
Drumul dintre Centrul Creştin Salem şi Liceul Penticostal Betel bagă zâzania între creştini

Charismaticii pastorului Ted Ciuciui de la Centrul Creştin Salem dau dovadă de o abnegaţie ieşită din comun, protestând la ultimele 20 de şedinţe ale Consiliului Local.

 

Ted Ciuciui
Ted Ciuciui

Ciuciui şi congregaţia lui se tem ca nu cumva într-una din zilele acestea, administraţia Bolojan să-i exproprieze, în folosul Liceului Penticostal Betel, de peste drum. Un drum al dihoniei creştine, care a prins la mijloc o administraţie locală a cărei vârf politic se cere validat politic o dată la patru ani. De fapt, chiar şi mai des, dacă ţinem cont şi de alte scrutinuri electorale unde votul masiv al penticostalilor este de folos. Nu numai pentru liberalii lui Bolojan, ci şi pentru alţii. Cu menţiunea că ceilalţi nu prea ajung să beneficieze de voturile disciplinate ale acestei caste religioase, în plină ascensiune. Atât ca influenţă politică, cât şi ca extindere doctrinar religioasă.

Salem protestează în Consiliul Local
Salem protestează în Consiliul Local

Pe scurt: Un drum de pământ, situat în continuarea străzii Al. Haşaş, între Centrul Salem şi Liceul Penticostal Betel să în gântul penticostalilor, care au o curte mică în faţa liceului. Aici intră Primăria în joc, care pretinde că drumul trebuie mutat, fix prin proprietatea vecinilor de la Salem. Primăria argumentează că maşinile ar pune în pericol elevii de la Betel şi că intersecţia străzii Al. Haşaş cu N. Şova e cotită, nefiind în cruce perfectă. Fiind cotită, strada nu ar “aluneca” frumos spre Centură, acesta fiind un proiect anunţat de Primărie – de a lega strada Haşaş de Primărie, pe lângă blocurile din Nufărul Plaza, aflate foarte aproape de Liceul Betel şi Centrul Salem.

Între timp, pastorul Ted Ciuciui a fost şi pe la DNA pentru a-l reclama pe primarul Bolojan. Într-o alegorie cu trimiteri biblice, Ciuciui spune că pâmântul de care l-ar expropria Bolojan este pentru Centrul Salem ceea ce reprezenta Pământul Făgăduinţei pentru poporul lui Israel!

Harta cu disensiunile dintre Salem si Betel

Pe ce se întemeiază temerile şi acţiunile celor de la Salem?

Bolojan Ilie Gavril
Bolojan Ilie Gavril

Iată pe ce: la propunerea primarului, în septembrie 2014, Consiliul Local Oradea vota trecerea drumului de piatră şi pâmânt din categoria “drum public” în categoria “curţi construcţii”. Se dădea astfel cale liberă relocării drumului prin proprietatea Centrului Salem. Adică Liceul Betel s-ar face stăpân pe suprafaţa ocupată de actualul drum, iar Centrul Salem ar urma să fie expropriat cu circa 2.000 de metri pătraţi, pentru a face loc noului drum, dacă Primăria trece la fapte. Pastorul Ciuciui este cu atât mai revoltat cu cât, spune el, a fost tratat cu refuz de primarul Bolojan, deşi s-a arătat dispus să cedeze 3 metri din proprietatea Salem pentru lărgirea drumului de la 9 la 12 metri, pe actualul amplasament. Altfel, Ciuciui nu înţelege de ce Liceul Betel nu-şi lărgeşte curtea în spate, unde există destul teren liber…

Drumul dintre Salem şi Betel de pe str Al Haşaş
Drumul dintre Salem şi Betel de pe str Al Haşaş

Iată, aşadar, cum ambiţiile pământele ale unor lideri politici şi/sau religioşi fac de ruşine înaltele năzuinţe clamate dumineca în biserică şi/sau în campania electorală, către cei mulţi şi naivi…

 

 

Citeşte şi: 

Cavalerii Templieri şi Szent Laszlo, la un loc în Cetatea Oradea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *