Barcelona, Londra, Milano, Stuttgart – destinaţii posibile de pe Aeroportul Internaţional Oradea

Aerport Oradea După ce Blue Air a anunţat deja zboruri directe Oradea – Torino din august-septembrie, apar şi alte destinaţii viitoare pentru Oradea. Încă neconfirmate 100%, dar cu şanse mari de transpunere în realitate. Este vorba despre Barcelona, Londra, Milano şi Stuttgart – primele patru destinaţii ce au reieşit ca fiind preferate de bihoreni, în urma sondajului online realizat de Aeroport şi Consiliul Judeţean Bihor. Sondaj la care au răspuns peste 18.000, potrivit celor transmise de CJ Bihor.

Societatea LCG Denmark ar putea aduce companii aeriene care să zboare de la Oradea spre destinaţiile dorite de Consiliul Judeţean şi Aeroportul Oradea.

Din august, în patru zări, de la Oradea?

Preşedintele Cornel Popa şi reprezentantul LCG Denmark în România, dr. Ştefan Runcan au semnat miercuri, 17 februarie, un document care vizează un grafic al activităţilor pe care le vor desfăşura CJ Bihor, Aeroportul Oradea şi LCG Denmark, astfel încât din 27 august 2016, să se zboare pe destinaţii externe de la Oradea. Acest grafic asumat va fi parte componentă a viitorului contract de prestări servicii ce va fi semnat între Aeroportul Internaţional Oradea şi LCG Denmark. Potrivit reprezentantului LCG, Ştefan Runcan, câştigul companiei va depinde exclusiv de succesul curselor aeriene de la Oradea.

Potrivit graficului, până la 16 aprilie 2016, LCG Denmark se obligă să identifice operatorul aerian care să zboare regulat de la Oradea către patru destinaţii, cu o frecvenţă de două zboruri pe săptămână, în fiecare destinaţie.

Compania daneză va studia, la rândul ei, care sunt destinaţiile pe care vor dori să le opereze companiile aeriene cu vrea colaborează. În urma consultărilor cu conducerea Consiliului Judeţean, până la 18 mai 2016 vor fi anunţate cele patru destinaţii săptămânale şi tipul de aeronavă.

LCD este o companie daneză fondată în 1988, în Danemarca, care a mai oferit consultanţă pentru dezvoltarea aeroporturilor din Copenhaga, Billund (Danemarca) şi Tg. Mureş. “Preţul unui bilet va fi fix, nu va fi variabil, în funcţie de perioada în care va fi achiziţionat. Nu vor fi clase şi servicii diferenţiate”, a precizat Runcan.

Vin charterele cu evrei de la Tel Aviv

Consiliul Judeţean a anunţat azi programul primelor curse charter ce vor ateriza la Oradea de la Tel Aviv: în 21, 22 aprilie şi 1 mai 2016. Acestea vor fi operate Air Bucharest. Continuitatea va fi asigurată la vară de către Blue Air. Cele două companii aeriene vor transport turiştii tour-operatorului israelian Meshek Tours.

Greii aviaţiei civile din România vin în Băile Felix

În 25 februarie, în Băile Felix va avea loc întâlnirea bianuală a aeropoturilor din România, în cadrul căreia TAROM îşi va prezenta strategia de dezvoltare pentru aeroporturile din România. La întâlnire vor participa Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Transporturilor, Romatsa, reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră şi ai consiliilor judeţene care au în subordine aeroporturi. Întâlnirea are loc cu sprijinul Consiliul Judeţean Bihor şi a Aeroportului Internaţional Oradea.

[polldaddy poll=9313736]

Citeşte şi:

Zboruri directe Oradea – Torino cu Blue Air

Ilie Bolojan. Tătucu’ nost’. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *