1.100 de semnături anti-frig, sub nasul (vice)primarului de Oradea

Stanga Necula CET Primaria Oradea PSDTot mai vioi pe măsură ce se apropie campania electorală, consilierul local PSD Adrian Stângă (ce nume predestinat, nu?) s-a încumetat să pună pe masa Executivului local cele 1.089 de semnături ale orădenilor care-i cer demisia directorului de la CET, Stănel Necula.

 

Motivul celor aproape 1.100 de semnături împotriva şefului de la CET Oradea: frigul din case de peste iarnă şi, mai nou, lipsa apei calde. Are relevanţă faptul că managerul de la CET şi Termoficare Oradea SA este girat 100% de primarul Bolojan.

Cum primarul Ilie Bolojan a lipsit de la şedinţa de Consiliu Local de vineri, Stângă a întrebat cine este reprezentantul primarului în sală. Şi l-a identificat, în persoana viceprimarului Mircea Mălan, chit că acesta va pleca la Consiliul Judeţean, cel mai probabil, de la vară. Stângă s-a îndreptat în pas săltat spre masa Executivului, aşezând semnăturile petiţiei online în faţa viceprimarului Mălan, care nu a avut nicio reacţie. Stângă îi cere demisia lui Necula, însă primarul Bolojan este cel care i-a acordat lui Necula întreaga sa încredere, făcându-l şef peste întreaga termoficare din oraş, după ce iniţial era doar administrator special la CET Oradea. Iar Necula gestionează, practic, un termo-sistem tip şvaiţer. Aceasta până când magistralele vor fi reabilitate în bună măsură.

Pesedistul Stângă este angajat la Deme Macarale, unde se ocupă de probleme de securitate. De asemenea, PSD l-a pus director tehnic la Serviciul de Ambulanţă Bihor…

Stângă şi PSD Oradea au demarat petiţia online denumită “Vrem demisia managerului Termoficare SA. Stănel Necula”, semnată până acum de 1.089 de cetăţeni. Petiţia poate fi găsită aici.

“Nemulțumirile sunt legate de faptul există probleme cu furnizarea agentului termic, deși ar trebui să funcționeze la parametri normali, încălzirea centrală lasă de dorit. Totodată, un alt motiv întemeiat de nemulțumire are la bază efectuarea de lucrări la rețeaua de distribuție  în această perioadă, întrucât aceste lucrări trebuiau efectuate pe  perioada verii, când nu cauzau același nivel de discomfort în casele orădenilor, care au fost privați în nenumărate rânduri de apa caldă și căldură.  Deși există probleme legate de căldură, care nu este livrată la parametrii normali, facturarea se face la prețul complet de 240 de lei pe gigacalorie, creeând un prejudiciu în buzunarul consumatorului, lucru pe care, noi, orădenii care nu beneficiăm de servicii conform prevederilor contractuale, nu-l considerăm normal”, se arată în motivarea petiţiei iniţiată de Adrian Stângă.

Citeşte şi:

Terminal nou la Aeroportul Oradea, încă din 2016?! 

PLUS: Air Serbia ar aduce Etihad Airways la Oradea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *