Untold. De povestit nepoţilor.

ArminOlandezul zburător Armin van Buuren a lăsat o amprentă puternică asupra festivalierilor prezenţi la Untold, iar piesa „Lean On”, a celor de la Major Lazer, a fost hit-ul festivalului, cei mai importanţi DJ prezenţi ţinând s-o mixeze.

„Romania, I can’t hear you!” – a fost mesajul şi, în acelaşi timp, cerinţa lui Armin van Buuren. Iar publicul s-a făcut auzit, dar mai ales s-a făcut simţit de către Armin, cel care a ţinut să facă din seara de sâmbătă cea mai memorabilă din festival. Şi a reuşit, cu o prestaţie de trei ore, întinsă până la 5 dimineaţă, reuşind să scoată untul din zecile de mii de dansatori care au umplut arena. „Nu puteţi voi dansa şi sări, cât pot eu mixa!”. Acesta ar fi putut fi foarte bine mesajul lui Armin – DJ-ul cu suflet – cel care a reuşit să interacţioneze cu publicul ca nimeni altul. S-au apropiat, poate, fraţii Thivaios „Dimitri Vegas & Like Mike”, în prima seară a festivalului. Ca şi olandezul Armin, cei doi au lucrat cu patos la platane, ţinând să fie cât mai vii în show-ul pregătit pentru Untold – mega-festivalul cu care Clujul se poate mândri, din 2015 începând. Prin comparaţie cu filonul hard Armin – D.Vegas&Like Mike, „veteranul” cu codiţă David Guetta a făcut un show pe alocuri melodios, în timp ce Avicii, deşi apreciat de mulţi şi a faptului că a prezentat la Cluj o piesă în premieră mondială, a păcătuit la capitolul implicare cu relaţia cu publicul. Mai mult, tânărul suedez Bergling a.k.a. Avicii a reuşit să „dedice” propriului public reprezentări video sumbre, sub forma unor stilizări a unor simboluri oculte precum Bafomet.

Untold Festival a însemnat o explozie de sunet şi lumini, punând la încercare toate simţurile. Untold – gazdă generoasă patru nopţi la rând pentru sute de mii de festivalieri de toate vârstele, cu aşteptări şi preferinţe care de care mai diferite. Cei ce nu s-au regăsit în muzica de sorginte electronică amplificată la maximum de către difuzoarele celor şase scene din „campusul” Untold au putut asculta rock în Piaţa Unirii, la „The Citadel” sau să plonjeze în timp, la „Retro Stage”, din proximitate. East 17 şi Culture Beat au avut darul de a stârni nostalgii celor care în anii ’90 erau adolescenţi, ca să nu mai vorbim de anii ’70 aduşi în festival cu Boney M.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *