Revine umbra ameninţătoare a marelui URS(S)

putin

Am ales titlul deloc întâmplător, plecând de la plumburiile versuri Phoenix. Întotdeauna am mirosit Rusia ca o ameninţare perenă pentru români şi România. Din păcate, s-a dovedit de prea multe ori că această Putere nucleară nu este una civilizatoare, ci mai degrabă barbară, pustiitoare. Foametea din anii ’50 a arătat-o clar. România era pe post de ţâţă pentru URSS. Conducătorii sovietici le-au oferit românilor destule dovezi de „prietenie”. Iată, nici urmaşii lor post-sovietici nu îşi uită descendenţa de tristă amintire. Că îi cheamă Putin, „ţarul” ce se vrea stăpânul lumii sau Rogozin – ultima coadă de topor politică scoasă la tarabă de Kremlin, numai bun să ne arate cum se gândeşte în laboratoarele Moscovei.

Putredul Kremlin nu e în stare să asigure prosperitate poporului rus şi, de la atâta corupţie, au ajuns din nou la retorica imperialistă. Aceasta pentru că nu îşi pot asigura bunăstarea decât nenorocindu-i pe alţii.

 Sper că Occidentul nu va proceda în faţa Rusiei lui Putin aşa cum a făcut-o în anii ’30, în faţa Germaniei lui Hitler. Adică cu jumătăţi de măsură, în speranţa că “ursul” se va abţine de la borcanul cu miere. Dacă se vor iluziona în frică şi laşitate, SUA şi UE, adică NATO, vor fi, de fapt, cei care vor declanşa Cel De-al Treilea Război Mondial. Când eşti prima putere militară a lumii, nu laşi pe nimeni să îşi transforme grohăitul în răget, pentru ca apoi să sară pe tine în timp ce tu te-ai întors, ca un idiot, cu spatele… Ar fi o greşeală fatală omenirii.

 Dacă Putin pare a fi urmaşul post-sovietic al lui Stalin (măcar în planurile de mărire, dacă nu şi ideologic), nu va trebui să ne mire dacă Orban Viktor va încerca să profite şi el, cumva, de tensiunile geo-politice. Parteneriatul strategic dintre Budapesta şi Moscova îmi arată că nici Orban nu e departe de Horthy Miklos, conducătorul maghiar de tristă amintire pentru români.

 Într-un context geo-politic ce se conturează tot mai dificil pentru poporul român, din perspectiva vecinilor, este foarte posibil să avem nevoie şi noi, românii, de o „finest hour” – celebra expresia a marelui Churchill, care a sintetizat astfel lupta britanicilor împotriva naziştilor. O clipă de graţie. Un excepţionalism românesc atât de puţin scontat. Mai întâi, clasa politică românească trebuie să-şi revină din beţie şi să se trezească la realitate. Fără o politică de stat fermă, coerentă, România riscă să dispară de pe hartă, într-un interval de aşteptare nu foarte lung.

Pentru că, o dată ajunşi la arme, vom pierde cu toţii. Şi ne vom pierde. Români, ruşi, unguri, americani, nemţi, francezi, turci, chinezi sau japonezi…

Dovada că Rusia se pregăteşte de război

China vrea razboi cu Japonia

Ungaria se umprumuta de la Moscova

[youtube]adRO9ouMolc[/youtube]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *