Din ciclul “SLAM-DUMP”: Baschet roşu!

Ovidiu Muresande CRISTIAN HORGOŞ

Porcăielile şi politrucăielile la euroalegeri sunt mai rare. Căci miza politică e mai subtilă dacă nu chiar subtilizată iar candidaţii sunt mai puţini şi cu obrazuri mai subţiri decât la alegerile pentru nea’ Păsulă – primar de comună primitivă (fără apă sau canal) ori pentru un mandat de imunitate în Parlamentul României a lui nea’ Salam Evazionistu’.

Aşa încât, cel puţin până ieri la prânz, în Bihor nu ieşiseră la iveală autobuze dronă, ştampile clonate sau votanţi reînviaţi ca în Teleormanul lui Dragnea. A fost, într-adevăr, arestată o şefuţă de partiduţ, dar nu pentru că s-ar fi dedat la mânăreli râvnind la un sejur la Bruxelles, ci pentru bişniţă cu locuri de supraveghetori în secţiile de vot.

Şi tot pe meleagurile noastre au mai ieşit la interval câţiva aşa-zişi apolitici de rang înalt care s-au fudulit că-s români doar ca să sufle în pânzele PSD. Chit că sloganul electoral cu mândria de a-ţi iubi naţia nu e ca şi cum te-ai mândri în public că îţi iubeşti mama. Noroc cu femeile pesediste, care au mai şters din gustul gargarei patriotarde alegând nu să vorbească despre portul popular ci să îmbrace gingaşe ii a căror frumuseţe le-a adus în atenţia lumii întregi.

Campion electoral al plaiurilor noastre pare însă viceprimarul orădean care şi-a catadorisit superiorul de partid cu o minge iscălită de baschetbaliştii CSM. Sigur că şi Victor Ponta a dovedit deunăzi înclinaţie pentru o „guvernare selfie” când s-a pozat cu gimnastele laureate la Europene. Dar motivaţia vice-lui Mureşan pentru mingea oferită premierului e una de-a dreptul colorată. Şi anume că Ponta e fan Asesoft, culoarea CSM e roşul iar galeria se numeşte «Leii Roşii». Hai că dacă CSM ar avea în lot şi nişte cubanezi înţelegeam o filiaţie a acestora pentru social-democraţie. Altfel, ne putem gândi eventual doar că în ţara canadianului Sean Denison creşte seqvoia cu lemn roşu, că în venele americanului de culoare William Franklin curge, totuşi, sânge roşu sau că Australia lui Daniel Dillon e înconjurată de corali purpurii. Cât despre sârbul Vujadin Subotic, după recentele inundaţii catastrofale din ţara natală sigur vede roşu în faţa ochilor când aude la meteo de Cod roşu.

Lăsând însă cromatica la o parte, oare cum se simt suporterii CSM apolitici sau nu neapărat pesedişti când echipa lor de suflet e înhămată partinic?

Dacă acum s-a dat semnalul, oare să ne aşteptăm ca în următoare campanie un liberal zelos să-i dea lui Crin un slip semnat de poloiştii CSM Digi iar un pedelist propagandist să-i ofere lui Blaga un kimono cu autografe de la judoka orădeni?

Aparent, Mureşan şi-ar putea motiva gestul ca lobby pentru construirea unei noi Săli Sportive chiar necesare unui oraş care are şi echipe de handbal, volei etc.

Aceasta până ne amintim că, în calitate de consilier local, acelaşi om politic nu s-a lăsat impresionat de proiectul Oasis, care includea şi o super-arenă sportivă plus hotel cu spital de recuperare sportivă, lângă Lotus Center.

cristian.horgos@informmedia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *