Bitcoin face valuri in lume: China le interzice bancilor sa manipuleze Bitcoin!

Banca centrala a Chinei - Banca Poporului ChinezStatul chinez le interzice băncilor din aceastră ţară să se angajeze în tranzacţii cu Bitcoin şi orice alte operaţiuni financiare şi de asigurări cu şi prin Bitcoin! Comunicatul a fost transmis de Banca centrală a Chinei (Banca Poporului), alături de Ministerul Industriilor şi Tehnologiei Informaţiilor şi încă câteva instituţii de stat cu atribuţii în domeniu, iar ştirea preluată de agenţia de presă a Chinei, Xinhua. În schimb, oamenii sunt liberi să tranzacţioneze Bitcoin, se arată în aceeaşi ştire. Cetăţenii, aşadar, sunt liberi să cumpere şi să facă tranzacţii prin Bitcoin pe internet, însă pe riscul lor, Bitcoin nefiind văzută încă drept o monedă veritabilă, arată Xinhua.

De asemenea, exchange-urile online unde se pot cumpăra şi vinde Bitcoin trebuie să se înregistreze la instituţia de stat ce reglementează industria telecomunicaţiilor din China. Xinhua mai transmite că măsura a fost luată pentru a proteja dreptul la proprietate, pentru a proteja Yuan-ul chinezesc, pentru a preveni spălarea de bani prin Bitcoin şi pentru a menţine stabilitatea financiară în China.

În comunicat se subliniază şi diferenţa dintre o monedă emisă de stat, cum e Yuan-ul şi o monedă descentralizată, liberă, nereglementată, precum este Bitcoin. Banca centrală a Chinei mai transmite că va continua să monitorizeze activităţile legate de Bitcoin şi riscurile implicate.

Urmarea imediată a acestui comunicat: din jurul valorii de 1.100 de dolari pentru 1 Bitcoin, moneda digitală a scăzut pe principalele exchange-uri cu peste 200 de dolari, ajungând la valori între 800 şi 900 de dolari. Cursul monedei digitale şi-a revenit însă, parţial, urmând iar un trent crescător, revenind la un curs situat între 1.000 şi 1.100 USD pentru 1 Bitcoin.

La această oră (16:39, ora României), pe bitstamp.net 1 Bitcoin se tranzacţionează cu 1.014 dolari, iar pe mtgox.com cu 1.080 dolari. Este de aşteptat, însă, ca preţul să fluctueze serios în perioada imediat următoare, ca urmare a comunicatului venit din China, până când cursul Bitcoin îşi va căpăta stabilitatea dorită.

bitcoin qrDincolo de efectul negativ de primă oră a acestei ştiri, luarea de poziţie a autorităţilor chineze vine să confirme creşterea în importanţă a monedei digitale în China. În această ţară, Bitcoin cunoaşte o creştere masivă de popularitate în rândul cetăţenilor, devenind recent cea mai mare piaţă Bitcoin din lume.

Îngrijoraţi de inflaţia Yuan-ului chinezesc, chinezii au început să cumpere masiv BTC, iar BTCChina.com a devenit cel mai mare exchange online din lume. Poziţia autorităţilor chineze poate fi interpretată şi ca una strategică, ce previne, astfel, o acaparare a fenomenului Bitcoin de către bănci!

China warns against use of Bitcoin

China Bans Financial Companies From Bitcoin Transactions

De asemenea, eu o interpretez şi ca un prin demers de “sanitarizare” a tranzacţiilor în moneda digitală, acest comunicat fiind, în aceaşi timp şi un avertisnent dat celor care realizează tranzacţii Bitcoin în scopuri ilicite. De altfel, o altă ştire ne informează că i-au depistat şi reţinut pe cei care au i-au ţepuit pe cetăţenii chinezi care au investit bani serioşi în Bitcoin. Cei trei care au creat exchange-ul chinezesc GBL, dispărând apoi fără urmă, cu site cu tot şi cu Bitcoin-ii furaţi, în noiembrie.

Bitcoin Scammers Held by Chinese Authorities

Din America vine o altă veste. Pe Wall Street se vehiculează ideea că într-un viitor nu foarte îndepărtat, Bitcoin va ajunge şi la o valoare de 98.500 de dolari! Bitcoin este văzut ca alternativă puternică la brandurile financiare deja existente, graţie faptului că este decentralizat, prezintă noi funcţionalităţi, iar comisioanele sunt date de piaţă (deci foarte mici). Detalii, aici:

Bitcoin Price Could Reach $98,500, Say Wall Street Analysts

Bitcoin Could Be Worth 10-100x Current Price – Analyst

bank-of-america

Până şi Bank of America începe să recunoască valoarea şi potenţialul Bitcoin. Deşi eu sunt convins că va trece de 1.300 USD pentru 1 Bitcoin, mai devreme sau mai târziu.

Bank of America: Bitcoin Has Clear Potential for Growth

Alte ştiri din lumea Bitcoin:

Libre Office, concurentul Microsoft Office, a anunţat că acceptă plăţi în Bitcoin.

Microsoft Rival LibreOffice Accepts Bitcoin Donations

India este, la rându-i, tot mai interesată de Bitcoin. Reţeaua Bitcoin începe să se dezvolte şi în această ţară emergentă, cu o populaţie de peste 1 miliard de locuitori.

India Wakes Up to Bitcoin

Un tip tocmai ce şi-a cumpărat un Lamborghini, în SUA, plătind în Bitcoin. Când vor deschide, oare, ochii, comercianţii români, fie ei online sau loco? Eu abia aştept să plătesc în BTC. Am deja instalată pe telefon aplicaţia blockchain pentru plăţi în Bitcoin, scanând codul QR. Aplicaţii pentru mobil: bitcoin apps

Someone Bought A Tesla Using Bitcoin

Bitcoin ia faţa celor de la Western Union, în transferuri băneşti.

CHART OF THE DAY: Bitcoin Can Be The New Western Union

***

PS: Încă nu am primit nicio donaţie prin Bitcoin. Încă vă aştept.

Să fim BITgeneroși: Donează-mi Bitcoin ca să donez mai departe, tot în Bitcoin!

One thought on “Bitcoin face valuri in lume: China le interzice bancilor sa manipuleze Bitcoin!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *