Valul Bitcoin se apropie de Romania. Urca-te pe el!

bitcoin cryptocurrencyDupă audierea de luni din Congresul american, Bitcoin (BTC) prinde noi aripi. Moneda digitală globală prinde tot mai mare putere. Sunt tot mai încredinţat că moneda viitorului este deja aici şi nu are de gând să plece nicăieri. O lume cu prefaceri profunde: la nivel social, economic, spiritual şi, inevitabil, monetar. Cum va arăta lumea de mâine, este greu de spus. Putem doar face presupuneri, putem intui şi spera. În mai bine! Cu un control mai puţin obsesiv al celor din G8 şi Bilderberg, deşi, poate, această speranţă este una doar utopică. Însă trezirea conştiinţei umane ar putea transforma radical lumea în care trăim. Un “ocean” de oameni treji, ieşiţi din starea de amorţeală, de inconştienţă, ar putea transforma Pământul într-un nou Eden.

Rolul Bitcoin în noua lume?

Poate fi orice: Bitcoin poate fi un instrument al eliberării, însă la fel de bine poate fi transformat într-un alt instrument de control. Cert este că vom auzi tot mai mult despre Bitcoin. Iar aceia dintre noi care vom alege să pariem pe Bitcoin de timpuriu, am putea avea motive de bucurie, mâine. Pentru că viitorul se construieşte azi!

Dincolo de opţiunea de a investi în Bitcoin ca metodă de economisire şi sporire a unor economii, practicat la scară globală, gradul de acceptare al Bitcoin ca instrument de plată este tot mai mare. Şi se apropie tot mai mult de România. O ştire citită în această dimineaţă: o universitate din Cipru acceptă deja plăţi în Bitcoin. Universitarii din Nicosia cred în Bitcoin, iar directorul economic al universităţii – Christos Vlachos (ce nume mistic cu valenţe româneşti, nu-i aşa?) – vorbeşte despre Bitcoin ca despre “aurul viitorului”.

Alte nume mari care acceptă BTC: WordPress, Reddit sau Baidu (cel mai mare motor de căutare din China).

În SUA, în oraşe precum San Francisco poţi trăi plătind cu Bitcoin. În Europa, vârf de lance este Berlin, unde, într-o zonă a oraşului (Kreuzberg) explodează fenomenul Bitcoin, în magazine, baruri şi restaurante, aşa cum e reflectat şi de The Guardian: The Berlin Street where you can shop with virtual money.

Cypriot university to accept Bitcoin payments

De unde poţi cumpăra Bitcoin şi alte detalii, aici:

Bitcoin aduce revolutia monetara

motto: Fii conştient, fii altruist! Adică: află de la mine, convinge-te singur şi dă informaţia mai departe!

4 thoughts on “Valul Bitcoin se apropie de Romania. Urca-te pe el!”

  1. domnule Corpas, avand in vedere modul de generare al monedelor virtuale si faptul ca volumul acestor unitati este limitat, Bitcoin seamana mai mult cu o actiune decat cu o moneda. Insa intr-adevar, este ceva nou

  2. da, Bitcoin-ul este multivalent. În România, încă, nu se poate plăti prin Bitcoin, aşa că cei ce cumpără BTC, o fac îndeosebi ca pe o investiţie în viitor.
    în alte ţări, însă, sunt destui ce îşi fac cumpărăturile în Bitcoin, zi de zi. Acolo deja sunt posibile plăţi în BTC la cafenea, alimentara sau la bar. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *