Teatrul de Stat Oradea, de batjocura: a devenit teatru de (crown) pub!

teatrul de stat oradea crown pubUPDATE: i-a prins rușinea pe cei de la Teatrul Regina Maria. Printr-un comunicat de presă, ne anunță că cică n-au avut habar de inițiava de 2 lei a celor de la Crown Pub. Curat-murdar, coane V.!

Spicuiesc din comunicatul emis de Teatru, semnat de Daniel Vulcu, marți, 26 noiembrie 2013:

„Conducerea Teatrului Regina Maria anunţă în mod public faptul că se dezice de orice legătură cu reclama pe care în mod abuziv localul Crown Pub o proiectează pe faţada Teatrului Regina Maria. (…) Pe adresa instituţiei nu a sosit niciodată vreun document prin care societatea care administrează Crown Pub să prezinte vreo autorizaţie care să îi permită să proiecteze reclame pe faţada instituţiei, proprietate a Consiliului Judeţean Bihor”. Vulcu spune că a sesizat Primăria Oradea și Arhitectul-Șef al orașului.

Iată ce scriam acum câteva zile:

Sunt un consumator de teatru de pub. Adică teatru în crâşmă. Cu avantajele (bere, vin etc., la masă) şi dezavantajele (fum, şuşoteli) de rigoare. Am fost la teatru în mai multe crâşme din oraş – Escape, Queens, Blue Monday, Moszkva, Stage – şi voi mai merge. Salut cultura, dacă e de calitate, oriunde ar fi ea. Şi chiar cred că e necesar ca ea să vină şi în spaţii socotite odinioară neconvenţionale, tocmai pentru a capta un public cât mai larg. Altfel, să nu ne mirăm de manelizarea/contondentizarea/miserupismul acestei naţiuni.

Să trecem şi la ce ne doare. De la a fi un consumator de teatru în crâşmă şi a “picta” clădirea Teatrului de Stat din Oradea cu o denumire de crâşmă (pub – în engleză) e o distanţă mare. Vorba lui Eminescu, mii de ani i-ar fi trebuit luminii s-o ajungă…

Iacă-tă, însă, că sub mandatul lui Daniel Vulcu, au fost îndeajuns doar câţiva ani. Crown Pub, infamul fiu modernist al Astoriei, nu s-a limitat în a se învecina cu nobila clădire a Teatrului. Nu! A fost necesar să îşi proiecteze luminile decadente pe faţada Teatrului, pe care l-a prezentat poporului băştinaş şi alogen ca fiind, de fapt, o anexă a Crown Pub!

Că moftangii comersanţi ar rupe şi grăuntele de nisip în două pentru a fi profitabili, e una. Dar tu, ca ditamai manager al instituţiei Teatrului Regina Maria, la pachet cu colega de secţie maghiară, de la Szigligeti Szinhaz – Cvikker Katalin – nu ai voie. Pardon, nu ai dreptul!, să accepţi o asemenea blasfemie. Sper că se-aude, dragă Daniel Vulcu.

De fapt, este o batjocură, o pată pe obrazul Teatrului orădean, care se repetă. Indiferent că vorbim în română, maghiară sau, iată, engleză!

Felicitări colegului Andrei Şandor care a scris primul despre această mizerie de pe faţa Teatrului, ce va rămâne în memoria colectivă pentru multă vreme de acum încolo:

Lipsa de respect: clădirea Teatrului a fost facuta “pub”

calincorpas.ro, despre Crown Pub, nesimtitul fiu al Astoriei

foto: bihorstiri.ro

3 thoughts on “Teatrul de Stat Oradea, de batjocura: a devenit teatru de (crown) pub!”

  1. Problema reala nu o constituie neaparat Crown Pub care si-a proiectat numele pe teatru. Problema reala e ca un SRL se foloseste de o cladire a domeniului public (cu atat mai mult ca aceasta cladire este un simbol al culturii) ca sa isi faca reclama.

  2. Prietene nu te vad bine la ce ai scris acolo, te-ai pus cu cine nu trebe si ce treaba ai tu ca si-au proiectat numele pe teatru … nu te-ai gandit ca poate aveau aprobare ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *