Legi după legi pe calapodul RMGC

Ponta-cu-dinti-de-aurUSL şi-a regurgitat propriul proiect legislativ dedicat companiei RMGC, pe care Guvernul Ponta îl băgase pe gâtul Parlamentului. Semn că s-au prins şi ei că era anticonstituţional. Se dovedeşte, practic, că cei ce contestă proiectul, compania şi întreaga clasă politică, strada adică, au dreptate. De ce? Pentru că această comisia a fost doar una de ochii lumii. Nu a decis, de fapt, nimic. Liderii USL nici măcar nu i-au lăsat pe parlamentarii membri în comisie să voteze în pace. Cu câteva ore înainte de votul final de luni, Ponta şi Antonescu anunţau deja că „s-a decis politic” ca USL să trântească proiectul de lege al Guvernului. Culmea, nimeni nu-i responsabil pentru acest proiect legislativ mizerabil. Nici Ponta, niciun alt ministru.

Acest mod de lucru este, însă, doar vârful iceberg-ului. Arată, de fapt, cum e condusă România. Cum, de fapt, Parlamentul este o simplă anexă a Guvernului. Acum, că proiectul a fost respins, aştept ca şi ministrul Mediului, Rovana Plumb, să se ţină de cuvântul dat chiar la Oradea şi să respingă cererea RMGC pentru eliberarea acordului de mediu necesar proiectului cianuristic de la Roşia Montană. Cel puţin asta ne promisese, străveziu, în septembrie, atunci când Guvernul Ponta a trimis proiectul în Parlament: că ministerul pe care îl va conduce va emite acordul de mediu nu pe considerente tehnice, de specialitate, ci pe criterii… politice!

reublica-miniera-rmgc

Iceberg-ul de care Titanic-ul numit România s-ar putea izbi, cu ajutorul decisiv al guvernării USL, este, însă, altul. Ponta, Antonescu şi raportul comisiei Roşia Montană la un loc vorbesc despre „completarea cadrului legislativ cu măsuri care să stimuleze implementarea unor proiecte miniere de asemenea amploare”. De asemenea, „comisia consideră că este nevoie de un cadru legislativ cât mai larg care să fie supus dezbaterii parlamentare, referitor la proiectele miniere auro-argentifere, care să permită dezvoltarea industriei miniere în România și atragerea de investitori”. V-aţi prins? Dacă azi, proiectul cianuristic dorit la Roşia Montană nu corespunde nicicum legislaţiei româneşti în domeniu, o schimbăm şi rezolvăm problema. Altfel, România moare fără cianuri. Ca atare, trebuie să ne adaptăm legislaţia, pentru cianuri şi, a ţinut să precizeze Ponta, pentru gazele de şist!

Stând pe o majoritate confortabilă, premierul USL pune la cale cu cinism schimbarea regulilor jocului. Aşa că, dacă azi piciorul companiei exploatatoare RMGC nu încape în pantoful numit legislaţia românească, adaptăm pantoful la piciorul exploatatorului.

Şi uite-aşa, ne băgăm picioarele-n ea de ţară!

3 thoughts on “Legi după legi pe calapodul RMGC”

  1. Sincer,ma asteptam la asa ceva! Nu am incredere nici in Ponta,nici in Antonescu si nici in clasa politica ! Imi pare rau dar in acest moment , imi vine sa spun ca nu am sa merg la vot! Pe Antonescu nu l-as vota nici daca ar sta in cap ca si pioneza! Niste inepti si nemernici ne conduc tara dupa bunul plac, taie din bugete ca sa faca rost de bani , si intr-e timp isi achizitioneaza masini noi,ca vai de mine, celelalte nu mai sunt bune! Au chiar si farmacie cu medicamente compensate (ca sunt tare saraci bietii de ei) dar tu in spital trebuie sa-ti duci fasa si sa-ti cumperi medicamentele,ca nu mai sunt bani! Ma cuprinde un total dezgust!

    1. Poti merge la vot şi să votezi nul. Ar fi şi ăsta un mesaj. Am observat că unii au lăsat mesaje pe buletinul de vot. Şi a fost ştire de ziar cu buletinele de vot respectiv. S-a observat că aceştia nu au greşit din ignoranţă, ci nu au avut din ce alege. Dar şi-au exercitat dreptul constituţional. 😉

  2. Ma sperie tipul asta de politician, fara nici o urma de morala, fara constiinta caruia nu ii pasa de oameni nici cat negru sub unghie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *