Honvezii muscali ne-au adormit funcţionarii de mediu cu… gaze

Viorel Tepele a fost instalat la sefia Garzii in aprilie 2013, de catre prefectul Claudiu Pop, dupa ce predecesorul sau, liberalul Gheorghe Ratiu, a fost arestat pentru abuz in serviciu si luare de mitaCăutătorii de aur negru şi gazos prin Bihor, ce scriu în litere chirilice (sau nu), au făcut ce-au învăţat de la înaintaşii lor veniţi din stepe. Şi-au băgat picioarele-n ea de legislaţie românească. Au trecut la capitolul “facultativ” avizul, de altfel obligatoriu, pe care trebuie să-l obţină de la Agenţia de Protecţie a Mediului.

Dar cine-s ăştia? Sunt ruşii de la Gazprom. Pardon, NIS Petrol România. Ba nu, ungurii de la Acoustic Geophysical Services (ACS) Hungary! Sigur că ultimele două sunt doar falangele contractate ale băieţilor lui Putin.

Dacă muscalii şi honvezii ne-au asediat fără să-şi facă temele la Agenţia de Protecţie a Mediului e şi vina Gărzii de Mediu, care doarme-n papuci. Comisarul-şef Viorel Ţepele, intimidat probabil de avântul fanariot al lui Ponta, se face că nu vede. Recunoşte că mastodonţii ce prospectează hidrocarburi {gaze (de şist) şi ţiţei} calcă pământurile din Bihor călcând şi legea, dar încă meditează. Probabil că n-ar fi mişcat în veci vreun deget dacă nu-l întrebam ieri ce are de gând să facă. Băgat în corzi, cordial desigur, Ţepele a mimat o replică: “Poate un avertisment. (…) Ne consiliem şi cu colegii de la Comisariatul General”, mi-a spus comisarul-şef al Gărzii din Bihor, pesedistul Ţepele.

Între timp, colega sa pesedistă de la APM Bihor, Sanda Mercea, pare că nici ea nu ştie câte prune are-n traistă.

PS: Voi cum aţi scrie Ţepele? Ţepéle sau Ţépele? 😉

Detalii, pe Bihon:

La Sarbi, se impute treaba de la gaze

Exploatatorii calca terenuri incalcand legea

+ in Jurnal Bihorean

3 thoughts on “Honvezii muscali ne-au adormit funcţionarii de mediu cu… gaze”

 1. Desi si eu militez contra gazelor si a Rosiei Montane, desi ai un nume de rezonanta ungureasca, da-mi voie sa-ti spun ca nu ai cultura (chiar generala) ori esti orbit de propria-ti dreptate, ori spune tu de ce etichetezi o firma ungureasca ca si honvezi, in deradere.
  Ori problema ta e cu ai tai, tepelea si merce (nu pot sa le scriu cu litera mare) si atunci de ce nu-i faci si pe ei in aceeasi deradere hibrizi de daco-romani ?
  Sau e neputinta de a vedea ca sunt oameni extrem de hotarati ce trec prin orice si oricum pt a-si vedea scopul indeplinit, chiar si daca acesta e unul negativ.
  Sau poate problema reala e ca tu nu poti fi ca ei, desi ti-ai dori !
  Alege tu sau adauga ce vrei.
  Si scuze ca ti-am scris cu aceeasi orbire si patima – poate ca Newton stia ceva cu actiunea si reactiunea …

  1. Feri draghe, păcat că nu ai simţul umorului. Şi apoi, nu pot fi pe placul tuturor, oricât mi-aş dori. Poate că dacă nu erau “honvezii”, nu ai fi intrat în veci pe blogul meu. Dar, iacă, aşa poate că mai intri. Iară dacă nu, să fii sănătos şi pururi voios!

   Călin Olahul

   PS: nu ştiam că a fi honved a ajuns deja o ruşine. 😉

 2. Sunt protejati de cel mai cinstit guvern corput, de ce sa se teama, maine va schimba ponta legea si va fi legal sa intre in casa ta cine vrea cand vrea si sa sape o gaura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *