România – în Schengen, doar prin Rosia Montana

schengen-interzisParadoxal, România poate deveni un exemplu european în materie de democraţie. Da, ştiu, cei mai realişti dintre voi îmi veţi cere să pun imediat imediat termenul între ghilimele. Aşa e, în realitate democraţia e o himeră pe mapamondul zilelor noastre.

Speranţa mea stă în colegii mei de generaţie, mai tineri sau mai vârstnici. Îi consider colegi de generaţie pe toţi românii responsabili. Toţi românii cărora conştiinţa le-a rămas trează şi cărora nu le pute să iasă în stradă pentru a-şi revendica dreptul la un Viitor curat. Prosper. Nepoluat. Pentru cei care încă nu ştiu unde bat, le răspund printr-un slogan elegant apărut între frumoşii protestatari anti-cianuri ai lui 2013. „România nu uita/Roşia e inima!”.

Da. Deştepţii noştri manifestanţi ştiu că Roşia e doar o problemă. Una mare, imensă chiar, a României. Însă, din păcate, departe de a fi singura. Iar problema Rosia Montana se va rezolva doar răsturnându-i definitiv pe impostorii ce ne conduc. Mai devreme sau mai târziu, ei vor pleca. Vor pleca, deoarece capetele lor poluate vor ceda în faţa noului val de inteligenţă românească. Iar de nu va fi aşa, România va fi ştearsă de pe harta reală a lumii. Credeţi că mă joc cu cuvintele? Mai discutăm peste vreo 10 ani…

Aparent, schimb radical registrul doar pentru a arăta penibilul celor care conduc România. E vorba, desigur, despre Schengen. Un subiect în care toţi politicienii de “vârf” ai ţării au dat în bâlbâială în faţa unei Naţiuni-zombie, nedumerită (încă) de ce a ajuns bătaia de joc a Europei. Că i-a chemat Băsescu, Boc, Blaga sau, iată, Ponta.

Deşi Tratatul ne dădea dreptul „dpv tehnic”, întâi nu ne-a dorit Franţa lui Sarkozy. După ce s-a răzgândit Sarkozy, surpriză (!), nu ne-a mai dorit Olanda. Şi nici micuţa Finlandă! Apoi, când olandezii au trecut peste valurile extremist-populiste (ce paradox, nu-i aşa?, având în vedere permisivul Amsterdam…), s-au apucat nemţii să ne dea un vot de blam. Curios, acum Germania s-a mai ogoit (au trecut alegerile), dar a reintrat în scenă Franţa lui Hollande, ce ne barează drumul, ca o surioară francofonă de nădejde ce este!

Aşadar, un fel de joc pentru „gâgă”. Cu România pe post de „gâgă”. Sau de „popa-prostu’”. Ai zice că europenii ăştia şi-au dat mâna pentru a ne prosti la infinit, lipsindu-ne de un drept fundamental al nostru, tratându-ne ca pe nişte cetăţeni UE de rang secund. Îi doare pe ei în cot că noi cumpărăm de toate de la Carrefour sau că puţinii bani îi avem depuşi la BRD-Societe Generale, că suntem plini de BMW-uri, VW, Audi, tramvaie Siemens (cazul Oradiei) şi produse Bosch. Ori că ne luăm, ca proştii, aproape toate florile din Olanda şi că bem Heineken la greu, başca aspectul că Nokia e încă la mare trecere în România. Se gândesc că sunt atât de intoxicaţi şi, prin urmare, condamnaţi, că nu mai avem de ales.

Şi deocamdată pare că (încă) le facem jocurile. Românii sunt fraierii de serviciu ai Europei. O ţară-piaţă de desfacere, ce merită tratată ca un câine pe care, oricât l-ai bate, tot se va gudura la piciorul tău, cu ocazia primului oscior. Tot ce ne dau ei prin greu-accesatele fonduri europene, dăm înapoi în piaţa de consum comună (ce cuvânt magic!). C-aşa e în „înfrăţita” Europă. E de vină Europa că noi suntem o ţară tip colonie? Nu cred.

Sunt, în schimb, tot mai convins că e cazul să le dăm definitiv un şut în fund dobitocilor ce ne conduc, indiferent că au 80 (cazul lui Iliescu) 60 (cazul lui Băsescu) sau 40 de ani (cazul lui Ponta) şi să ne auto-guvernăm! Cum? Prin noi înşine (dar nu prin PNL-ul otrăvitului Crin!).

Atunci cum?, veţi spune. Apăi, printr-un civism accentuat, printr-o judecată sănătoasă, ce refuză manipulările tip Antena 3 şi prin promovarea Moralităţii în toate sectoarele societăţii. Credeţi că suntem proşti? Nici vorbă. Principalul inamic al românului e Laşitatea.

Române, deschide-ţi ochii! Ce se întâmplă acum în stradă e pentru Tine. Că dai doi lei pe Roşia Montană sau nu. Că realizezi catastrofa ecologico/economică ce ţi se pregăteşte ‘au ba.

Ce trebuie să pricepi o dată e că Revoluţia a început. Şi nimeni nu poate s-o confişte în afară de tine. Te-ai şocat? Nu ştii de ce eşti tocmai Tu cel ce confiscă Revoluţia societăţii româneşti? Cred că intuieşti deja: o confişti prin pasivitatea ta.

Unde eşti duminică, la ora 5 după-masă? Te bâlbâi? Nu ştii la ce mă refer? Hmm… Piaţa Unirii îţi spune ceva? Dacă mergi la ceai, îţi recomand unul negru.

Ca cimitirul ce aşteaptă cu negrele-i braţe întreaga societate românească.

Somnorilă, ai uitat ce îţi spune Imnul?

E cazul să ţi-o repet? Hai să încerc, cu toată povara ce mă-ncearcă:

“Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte!”

Aşadar, duminică ai două drumuri. Drumul Credinţei într-un Viitor sau drumul morţii, propagat de proverbiala Mioriţă ce ni se predă în şcoală. Alege, odată: Piaţa Unirii (ce nume predestinat, nu-i aşa?) sau cimitirul.

Ce alegi? Crezi că ştii? Chiar crezi că te ştii?! Da? Hai să te văd. Te aştept LÂNGĂ MINE.

Cine ştie, poate-ţi va plăcea! Gustul Libertăţii nu-l capeţi în bucătărie! Dar îl găseşti în Piaţă, la aer, între ai tăi.

2 thoughts on “România – în Schengen, doar prin Rosia Montana”

    1. Roşia Montană a devenit deja un simbol social al refuzului părţii conştiente a societăţii de a se mai lăsat manipulată de clica politică. De succesul campaniei Salvaţi Roşia Montană depinde implicit şi viitorul naţiunii. Faptul că am ajuns în mizeria de acum, faptul că suntem plimbaţi cu zăhărelul se datorează celor care conduc cu inconştienţă, fără simţ faţă de patrie şi naţiune. Doar atunci vom ajunge în Schengen, când poporul acesta se va trezi cu totul şi-şi va dirigui destinele în mod responsabil. Cum altfel, decât sub o supraveghere civică, socială, extrem de atentă şi de critică.
      Sper că s-a înţeles acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *