Clujenii nu se prind. Ataca trio-ul magic Primaria Oradea – Selina – Drumuri Orasenesti.

SelinaClujenii contestă licitaţia Primăriei, ce a dat câştigătoare frăţeşti pe prada numită “drumurile Oradiei”, hăt până în 2017. E vorba, desigur, de mult-iubita Selina, în mandatele Bolojan şi de Drumuri Orasenesti.

Asocierea firmelor Diferit SRL şi RADP Cluj-Napoca s-au trezit că, deşi au oferit cu 4 milioane de lei mai puţin decât concurenţă, au fost descalificaţi. Primaria Oradea le-a găsit nod în papură.

Cum arată nodul? Ne spune viceprimarul Mălan, de profesie avocat: “n-au descris procedurile tehnice de construcţie şi de control tehnic de calitate pentru mai multe categorii de lucrări”, spune vicele, iar un alt bai ar fi fost că ăştia de la Cluj au prevăzut, bunăoară, cifre diferite pentru aceeaşi activitate – transport. Concret, ce înseamnă asta, numai primăriştii ştiu. Cert e că pentru aceste chichiţe funcţionăreşti, indezirabila asociere de la Cluj a fost respinsă, deşi avea o ofertă mai ieftină cu aproape 1 milion de euro decât ce oferiseră Selina şi Drumuri Orăşeneşti.

Acuma, firmele clujene au constat la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţii (CNSC). Să vedem ce-o ieşi din asta. Viceprimarul Mălan se jură că nu fură. Pe primarul Bolojan nu l-am auzit…

Nu e prima dată când Primaria Oradea descalifică la licitaţii importante firmele cu oferte mai mici. Pentru te miri ce. Exact aşa au procedat la licitaţia pentru Digi-parcarea de pe malul Crişului. Atunci, administraţia Bolojan a dat câştigător firma Construcţii Bihor, cu cea mai scumpă ofertă, după ce i-a descalificat pe toţi cei dinaintea sa! La fel s-a procedat şi cu faza II a lucrărilor de la Parcul Industrial Eurobusiness. Aici a câştigat eterna Selina, după ce fuseseră descalificate toate celelalte trei oferte!

***

Primarul Ilie Bolojan nu înţelegea, mai pe la începutul experienţei sale ca primar, cum pot fi umflate unele lucrări la stat cu până la 40-50%!

Accepta, totuşi, o “taxă de prostie” a instituţiilor publice de, hai să zicem, 10-15%.

Cum Selina şi Drumuri Orăşeneşti au câştigat, fiecare, câte jumătate din bătătura Oradiei cu câte 10 milioane de euro oferite (44-45 milioane de lei noi), diferenţa între câştigători şi pierzători e taman de… 10%! Desigur, în minus pentru bugetul local.

O fi vreo simplă coincidenţă? 😉

One thought on “Clujenii nu se prind. Ataca trio-ul magic Primaria Oradea – Selina – Drumuri Orasenesti.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *