Ce spun Prim-junii judeţului de Opera Tosca de Oradea

Tosca Oradea foto: Ovi D. Popde Cristian Horgoş

Aşa cum le stă bine disciplina de partid, social-democraţii Claudiu Pop, Ioan Mang şi Marius Rotar au şuşotit împreună, în foaierul Teatrului Regina Maria, despre valoarea artistică a spectacolului destinat duşmanilor de clasă – aristocraţii. În timp ce liberalii s-au întreţinut separat, la separeu. Iată ce am auzit de la sufleor:

Claudiu Pop, prefect jucător (inclusiv de fotbal): „M-a intrigat un pic intriga. Poate nici nu am desluşit bine din trilurile italiene dar, din câte ştiam eu, Ancelotti e prins cu contract prin Spania, la Real ori Santander şi nu la SantAngell, în Roma”.

Ioan Mang – preşedintele PSD Bihor: „Spectacolul a fost un plagiat. Am auzit că s-a jucat şi în alte părţi după acelaşi text şi partitură. Iar când am aflat numele autorului de pe buletinul de vot primit la intrarea în Teatru, parcă am primit o lovitură (de palat baroc) în stomac, că m-a dus imediat cu gândul la un Puccini de partid”.

Cornel Popa – preşedintele PNL şi CJ Bihor: „Mi s-a părut anacronică şi exagerată pedeapsa pentru trădare dată lui Cavaradossi. Dacă şi acum ar fi executaţi prin împuşcare toţi trădătorii de neam şi partid unde am ajunge – ar trebui să organizăm lunar alegeri electorale ca să completăm efectivul. Şi apoi, eu am vizitat Toscana şi e o zonă frumoasă. La noi nu poate fi promovată turistic cu spectacole aşa pline cu crime”.

Mircea Matei (absent la operă fiindcă a trebuit să fie prezent la un spectacol popular): „Aş fi vrut să degust şi eu spectacolul, că am auzit că şi Floriei Tosca îi plăcea de Cava D’Oro. Păcat numai că personajul negativ Scarpia nu suporta Napoleonul”.

Un funcţionar anonim al Primăriei (unul din cei 30 care au avut loc de protocol în primele două rânduri): „Nu am îndrăznit să mă uit în spate, în loja centrală, că ăia de pe scenă nu ştiau că nu-i frumos să cânţi despre triunghiul amoros în casa divorţatului”.

One thought on “Ce spun Prim-junii judeţului de Opera Tosca de Oradea”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *