Bolojan – diplomaţie de… tancodrom in buza soft-prefectului Claudiu Pop

bolojan si claudiu pop la zoo in 2012După ce în USL Bihor semnalul era ca Prefectura şi Primăria să se lupte, la pachet, cu Guvernul, cu scopul ca Ministerul Apărării Naţionale să dea teren suplimentar Primăriei pentru Parcul Industrial II, de pe Centură, primarul Bolojan a furat start-ul, anunţând, în avanpremieră, transferul celor 58 de hectare de la MApN către Primărie. Sigur că anunţul primarului era menit să arate ce influent e dl Bolojan la ministere şi cum se luptă el pentru viitorul industrial al Oradiei.

Prefectura a tăcut chitic, deşi primarul a călcat, niţel, şi pe terenul ei. Teren la propriu şi la figurat, pentru că prefectul şi subprefectul cică se transformaseră în lobbiştii de serviciu ai municipalităţii, numai să primim terenul de la ministerul lui Duşa.

Între timp, primarul Bolojan a aflat că la Prefectură mustesc niscai nemulţumiri, când prefectul Claudiu Pop s-a trezit din somn şi a dat la întors monopolul CET, pe care Bolojan îl doreşte pentru mai tot orădeanul. Pop putea să i-o trântească lui Bolojan pe birou încă de-acum vreo lună şi jumătate, atunci când Consiliul Concurenţei a spus-o clar: monopolul CET e bun, doar dacă se transformă în piaţă concurenţială! Adică, dăm Primăriei aviz pentru monopol, cu o singură condiţie: să renunţe la monopol! Numai că Pop a dat semne că aşteaptă echinocţiul de toamnă şi plecarea păsărilor migratoare pentru a lua atitudine.

După ce Claudiu Pop şi-a umflat muşchiul, acum două săptămâni, primarul Bolojan pare să fi priceput mesajul. Cum miercuri Guvernul a dat oficial Hotărârea prin care fostul tancodrom de lângă Centură (peste drum de Real) trece oficial la Primărie, Ilie Bolojan a comandat repejor un comunicat de presă, în care le mulţumeşte ministrului Duşa şi secretarului general de la Apărare, dar şi… prefectului Claudiu Pop! Mângâindu-l pe prefect pe creştet, deja-hârşitul primar Bolojan trage, practic, de timp, sperând că prefectul-junior n-o să-i atace în Justiţie Hotărârile ce pun aproape tot oraşul sub talpa monopolistă a CET-ului (până când rezolvă el cumva cu Chiriţoiu de la Consiliul Concurenţei).  Şi, cum altfel, decât satisfăcându-i lui Pop orgoliul neconsolat? Deh, să afle “boborul” că e şi meritul lui Pop Claudiu dacă nişte orădeni or avea de lucru în Parcul Industrial Eurobusiness II, peste câţiva ani. Păcat doar, pentru strategia sa, că Bolojan însuşi a căzut pradă nemăsuratului său orgoliu, atunci când fura startul în competiţia ego-urilor cu Pop, anunţându-i pe ziarişti acum vreo două săptămâni (coincidenţă, cu doar câteva zile înainte ca Pop să ameninţe cu procesul pe monopol 😉 ) cum brava sa Primărie a reuşit să pună mâna pe terenurile MApN.

Ca un arc ironic peste timp, ţin minte cum în 2008, în calitatea sa de secretar general al Guvernului, Bolojan punea o talpă politică administraţiei PDL a Oradiei, care vroia şi ea terenul respectiv, tot în scopuri industriale, ca să-l dea defuncţilor de la Hanil. Pe cale de consecinţă, PDL nu a mai putut să se laude în campania electorală din 2008 cu nicio investiţie adusă în oraş, iar contracandidatul lor, “liberalul” Bolojan a avut cale deschisă spre cucerirea Primăriei Oradea. O şi merita pe deplin, la acea vreme.

În loc de PS:

Poate că e “bad karma” pentru Bolojan şi, peste ani, primarului să i se tragă nişte belele de la acelaşi teren, pe care l-a folosit ca armă politică acum aproape şase ani… Că, vorba aia, “cannot be raining forever”. Cu tot ce poate însemna asta. 😉

Terenuri de la Guvern pentru Parcul Industrial II si Aeroportul Oradea

La cos cu monopolul CET

Consiliul Concurentei spune “Stop” monopolului CET

2 thoughts on “Bolojan – diplomaţie de… tancodrom in buza soft-prefectului Claudiu Pop”

  1. Tu Corpase,de impartialitate ai auzit?Faci articole de presa si esti mare PDL-ist observ.Una e sa faci caterinca si alta e sa te tot iei de astia.N-or fii ei perfecti ori pe placul tuturor dar nici portocalii n-us mai”prejos”.Asta e clasa politica din lumea asta.

    1. In caz ca nu ai observat, scriu de cei care sunt la Putere. Pana una-alta, PDL este in Opozitie si nu poate face mare lucru. Cat a fost la Putere, am criticat PDL pe toate gardurile. Sau tu vrei sa criticam Opozitia si sa-i protejam pe cei de la Putere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *