Un pic prea intim? Un pic cam deranjant. Teatru cu accente sitcom.

un pic prea intim - nottaraFără să vrea, Tom (Andi Vasluianu) lasă însărcinate trei femei, în… nouă zile. De aici încolo, viaţa sa iese de sub control. Lipsa sa de autocontrol îl pedepseşte dur, lăsându-l singur, pentru a-şi înfrunta propria decadenţă morală. Profesor de succes, Tom îşi lasă gravidă nu numai iubita oficială, ci şi propria studentă, de numai optsprezece ani. “Triumviratul” este completat de vecina căsătorită, în vârstă de 45 de ani. Ajunge să fie condamnat de toate trei, dar şi de cel mai bun prieten, Seth (Dan Bordeianu) căruia îi este cavaler de onoare. Şi acesta îl condamnă, când află că Tom şi-a făcut poftele carnale inclusiv cu viitoarea sa nevastă!

Ce îl pierde pe Tom nu sunt atât poftele carnare, cât mai degrabă trădarea prietenului. Ajunge să le lase gravide pe cele trei în condiţii aiuritoare. Femeia de 45 de ani fusese sigură că nu poate avea copii. Până la Tom. Studenta îl asigurase că ia contraceptive, iar cu iubita se protejase… Nici una nu îl iartă, însă, pentru vina de a fi procreat cu altele. Iar prietenul, Seth, îl şochează, la rându-i. Păcatul cel mare al lui Tom nu e acela de a fi profitat de viitoarea sa mireasă, Franny, pe care de altfel, o şi iartă! Seth îl repudiază definitiv când realizează că Tom nu l-a apreciat niciodată, ca om. Tom se dă de gol doar atunci când prolificul de trei ori tată ajunge să-i fie cavaler de onoare lui Seth, la nunta cu Franny, cea din farmecele căreia deja gustase în chip adulterin.

Dincolo de povestea piesei “Un pic prea intim“, e curios modul în care s-a metamorfozat piesa celor de la Teatrul Nottara din Bucureşti. Dacă înainte de pauză spectatorii s-au bucurat de o piesă agreabilă, cu replici ce relevau un umor de bun gust, în partea a doua s-au produs nişte scurt-circuite ce au lăsat semne de întrebare. Nu am înţeles de ce regizorul a ţinut ca la momentul „cinei revelatoare” să polueze sala cu deranjante râsete şi chicote din difuzoare, ca şi cum publicul orădean ar fi avut nevoie de semnale care să-i indice când e cazul să râdă. Am avut senzaţia că nu mă aflu la o piesă de teatru, ci fac parte din publicul plătit al unui serial TV de comedie, căruia i se spune de pe ecrane cum să reacţioneze… O iniţiativă uşor jignitoare pentru publicul orădean.

Aplauzele nu foarte entuziaste de la final au venit să confirme necuvenita iniţiativă a regizorului. Altfel, actorii au fost apreciaţi şi de apreciat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *