Razboiul “clonelor” lui Bolojan, in campania electorala

reclama usl in jurnal bihoreanCampania electorală pentru parlamentare începe să se încălzească. Deja au apărut contre pe seama transferului de imagine pe care primarul Ilie Bolojan îl proiectează asupra candidaţilor USL din Oradea, pentru a le spori acestora şansele.

Săptămâna trecută, candidatul ARD pe Colegiul 7 Oradea Sud, Ionela Pop-Bruchental, declara că pretendenţii USL Oradea pentru Parlament nu sunt altceva decât „cloneleionela-pop-bruchentalnereuşite ale primarului Bolojan”. Ionela Bruchental s-a arătat deranjată de folosirea imaginii primarului pentru sprijinirea electorală a celor cinci candidaţi USL din Oradea. „Vedem aceeaşi placă din partea candidaţilor USL: aceea că sunt singurii capabili să facă demersuri în aşa fel încât din punct de vedere financiar să susţină administraţiile publice locale. Acelaşi lucru l-am remarcat la programele USL Oradea, care încearcă să ne convingă că a fi parlamentar e să joci rolul de clonă nereuşită a primarului de Oradea. Dar ţin să le amintesc USL-iştilor că alegerile locale s-au încheiat în iunie”, a spus Bruchental de la sediul PDL Bihor din Parcul Traian. Bruchental spune că acelaşi lucru se întâmplă şi în judeţ, doar că acolo candidaţii USL se folosesc de imaginea preşedintelui CJ Bihor, Cornel Popa. „Se pare că le lipsesc acele calităţi care să le dea încrederea că pot să se prezinte ca persoane, indivizi, în faţa electoratului cu ceea ce sunt ei şi cu realizările lor. Ori aici (la alegerile parlamentare – n.r.) trebuie să judecăm şi să separăm aceste lucruri, pentru că nu au nicio legătură”, susţine candidata ARD, care etichetează campania USL ca fiind „o înşelătorie”.

Luni, şi candidatul ARD pentru Colegiul 8 Oradea Nord, Cristian Puşcaş, aducea în discuţie discursul candidaţilor USL pentru un loc în Parlament. Puşcaş arăta că aceştia „se comportă de parcă s-ar fi înscris în competiţia pentru un mandat de consilier local”.

Clone şi clone

Marti, co-preşedintele USL Bihor, Ioan Mang, s-a simţit dator să răspundă acestor afirmaţii. „E mai bine să fii clona lui Ilie Bolojan şi a lui Popa Cornel, decât clona Elenei ioan mangUdrea, a lui Emil Boc, a lui Blejnar şi a altor asemenea figuri din PDL. Cel puţin, cei doi (Bolojan şi Popa – n.r.) au făcut ceva pentru Bihor şi Oradea”, a replicat Mang, care, în continuare, a atacat includerea PDL în ARD. „Chiar dacă şi-au schimbat culoarea, noi ştim că (ei) sunt aceiaşi. Ştim că pedeliştii şi-au schimbat blana, dar nu şi năravul”, a declarat preşedintele PSD Bihor, făcând referire la un vechi proverb românesc.

Altfel, Ioan Mang s-a declarat „foarte supărat pe gestul pe care (cei din ARD – n.r.) l-au făcut, acela cu «cartea neagră» (a guvernării USL – n.r.), de parcă n-ar fi avut nicio legătură cu situaţia României de astăzi, după cei trei ani şi jumătate au furat şi au prădat. Iar acum, ei se aşteaptă ca un alt Guvern să scoată ţara de acolo în şase luni”. Mang a exemplificat cu măsurile fostului Guvern, de tăiere a pensiilor, salariilor, de creştere a TVA, închiderea spitalelor şi şcolilor, dar şi cu „Legea Educaţiei, a lui Funeriu care, dacă s-ar aplica, ar duce învăţământul românesc din nou în anul 1900”. Pesedistul a continuat, afirmând că PDL „a dus maşina în şanţ, după care au fost schimbaţi şi de atunci, în loc să ne lase să o scoatem, împing în continuare în sens contrar”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *