Cu sau fara gibon la Zoo Oradea

bolojan si pop la zooInflaţie de VIP-uri (nu băgăm mâna-n foc nici pentru vipere) azi, la Grădina Zoo din Oradea. Cică s-au gătat lucrările şi de la anul se redechide. Bravos, tuturor! Fără glumă. Că-i cheamă Bolojan, Varga, Borbely ori prefectul Pop.

Cu astă ocazie, am pus mâna pe lista animalelor la care vor căsca gura vizitatorii din mai 2013, aşa cum ni se promite azi, în toiul campaniei electorale. Ajungând la lista primatelor, am constatat că edilii ne vor aduce “maimuţe, macaci, cercopiteci, babuini”. Uitându-mă la lista asta a moimelor, am constatat că lipsesc gibonii! Chiar dacă cineva putea jura că a văzut joi unul, în vizită la Zoo Oradea, vreme de-un ceas… gibon

Şeful Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica, spune, totuşi, că lista maimuţelor nu e definitivată şi nu exclude să aducă şi giboni. Cu toate riscurile de rigoare.

Amuzat, acelaşi Andrica şi-a adus aminte brusc azi, de vizita sa la Grădina Zoo din… Amsterdam, atunci când a intrat în casa liliecilor din Zoo Oradea, luminată în… roşu!

Ce-i cu Zoo, mai elegant spus, aci:

Cu o altă faţă, Zoo prinde viaţă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *