Un liberal 100% – Cristi Bodea – viitorul senator PNL Bihor. Bitea mai stă o tură!

Cristian BodeaSurpriză la anunţul candidaţilor PNL pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Directorul de cabinet al preşedintelui CJ Bihor, Cornel Popa, Cristi Bodea, va fi candidatul PNL pentru Colegiul senatorial nr. 2 Beiuş – Aleşd. E vorba despre acelaşi colegiu în care a candidat şi a câştigat în 2008 tocmai Cornel Popa. Aşa cum anunţam încă de acum câteva zile, celălalt candidat liberal pentru USL la Senat va fi medicul Valeriu Boeriu, în Colegiul 3 Oradea Sud – Salonta – Ceica.
Candidaţii liberali ai USL pentru Camera Deputatilor sunt următorii: colegiul 3 (Alesd) – deputata Lucia Varga, colegiul 4 (Beius) – viceprimarul de Beiuş, Gheorghe Costin, colegiul 8 (Oradea) – consilierul local Ioan Cupsa, colegiul 9 (Oradea) – consilierul local Florica Chereches, fost viceprimar al Oradiei.
Acestea au fost propunerile Biroului Permanent Teritorial al PNL Bihor, validate de către Delegaţia Permanentă Teritorială a PNL Bihor, vineri, 5 octombrie 2012. Rezultatul votului a fost: din 125 prezenti – 98 voturi DA, 6 voturi NU, 21 voturi nule.
DPT a mandatat zona Marghita sa decida candidatii pentru colegiile 1 Senat, respectiv 1 si 2 Camera Deputatilor, pana luni, dintre Ovidiu Bezi, Ciarnau Claudiu si Marcel Sas.
Lista cu cei votati va fi dusa luni la Bucureşti de către Cornel Popa, presedintele PNL Bihor.
Cristian-BiteaRezultatul votului din organul de conducere al PNL Bihor nu-i dă şansa subprefectului Cristian Bitea să candideze pentru Parlament.
„Vina” găsită lui Bitea – aceea că e, totuşi, un proaspăt venit în PNL. Tehnic vorbind, actualul subprefect de Bihor nu e nici acum liberal cu acte în regulă, fiind înalt funcţionar public. Apropierea sa faţă de PNL a devenit însă tot mai evidentă încă din 2011. Iar numirea sa ca subprefect de către Guvernul Ponta s-a realizat primind susţinerea PNL Bihor. Bitea este un apropiat al preşedintelui Cornel Popa.
ÎNCĂ O PALMĂ LUI BOT
Octavian BotNominalizarea lui Bodea se traduce şi prin încă un vot de blam dat de liberalii bihoreni deputatului Octavian Bot, venit anul trecut în PNL, dinspre PDL. Reintrarea lui Bot în PNL s-a făcut peste capul bihorenilor, el fiind impus filialei chiar de către preşedintele partidului, Crin Antonescu. Anterior, lui Bot i se refuzase de către liberalii orădeni o candidatură în Oradea. De aceea, Bot îşi exprimase intenţia de a candida în Colegiul 2 Senat Beiuş – Aleşd.
Acum, din 22 de voturi exprimate în Biroul Permanent Teritorial al PNL Bihor, 16 au fost favorabile lui Cristian Bodea şi doar unul lui Bot (Bot însuşi era un votant – n.r.) pentru candidatura în Colegiul 2! Ironia sorţii sau, poate, a liberalilor bihoreni, face ca tocmai Bodea să-i fi fost concurent lui Bot pe acest colegiu, în condiţiile în care recent Bodea îl făcuse pe Bot cu ou şi cu oţet, pe contul său de Facebook.
Cristian Bodea îi transmisese lui Bot următoarele: „Mare flămând mai eşti, băiete!”. Alte cuvinte folosite de Bodea pentru a-l descrie pe actualul deputat: „tupeu”, „papagalisme”, „flămând”, „prostie”, „fudulie” sau chiar „patologic”.
Deşi se vehiculase şi numele ministrului Eduard Hellvig pentru o candidatură în Bihor, în cele din urmă acesta nu şi-a mai manifestat intenţia de a candida aici.
BODEA: “STIU CE AM DE FĂCUT”
Cristian Bodea ne-a declarat că regretă neincluderea lui Cristian Bitea pe lista candidaţilor liberali pentru alegerile parlamentare. Despre intenţiile sale, Bodea ne-a spus următoarele:
„Nu am intrat in politica pentru a fi un simplu argat sau ca sa profit, ci pentru ca nu pot sa stau deoparte si sa ma plang de ceea ce fac politicienii. Pentru acelasi motiv pentru care si imi spun ideile in mod public, pe blog sau pe Facebook… Pentru ca vreau sa schimb lucrurile in bine, nu sa ma plang prin cafenele…
Bihorul are nevoie de oameni care sa faca lobby puternic la Bucuresti, altfel multi bani vor merge iar numai catre Moldova. Cum Popa si Bolojan au fost legati de glie de catre bihoreni, trebuie reintarita echipa de lobby. Şi, zic eu, dupa 12 ani in umbra unui parlamentar de succes, cred ca stiu ce am de facut acolo…”, şi-a argumentat directorul de cabinet motivul pentru care a acceptat propunerea colegilor săi de a candida pentru Parlament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *