De ce-ar mai sta Băsescu la Cotroceni?

basescu-cotroceni foto dcnews.roPentru că e la modă, dau copy/paste la ce am scris la un topic pe Facebook: Ce e amuzant acum e ca dintr-o data Băsescu e întruchiparea democraţiei, iar Ponta şi Antonescu nu bine s-au aşezat în jilţuri că deja sunt făcuţi întruchiparea diavolilor. Mare drac, Băsescu! După ce el guvernează din 2004 încoace, plus mandatele de ministru anterioare, tot el şi ai lui vor veni să-i arate pe ăştia doi – care până acum au stat în anticamera Puterii – vezi, Doamne, ce dictatori sunt. E clar că Ponta şi Antonescu sunt şmecheraşi. E clar că şi din perspectiva lor regulile sunt făcute doar pentru a fi încălcate… de o majoritate,desigur… E extrem de limpede că au venit setaţi pe regimul Băsescu, că le e foamea de Putere în gât.

Dar acum să vii să mi-i araţi că-s mai pătaţi decât Băsescu&Co., deja mi se pare că suntem luaţi de proşti. A nu ştiu câta oară. Eu în 2007 am fost la referendum şi nu am fost de acord ca Băsescu nu fie lăsat să-şi termine mandatul. Dar l-am văzut apoi ce mult “bine” ne-a făcut. Într-adevăr, a mişcat ceva în Justiţie, dar mai ales împotriva duşmanilor săi politici. Nu că Năstase n-ar fi meritat. Ar fi meritat şi mai multă puşcărie! În schimb, din PDL a rămas etalon doar cazul lui Apostu, de la Cluj, care n-a priceput că trebuia să-i facă loc lui Boc şi aşa i s-a arătat pisica, pt că s-a crezut deja jupân la Cluj. Am văzut apoi cum a câştigat Băsescu în 2009, cu voturi pe repede înainte în străinatate. Exemplu clar a fost Parisul, iar ambasadorul de acolo, “maestrul” ţucălar al Elenei Udrea, Baconschi, a fost imediat recompensat cu statutul de ministru de Externe. Acum, sincer, de ce-ar mai sta Băsescu la Cotroceni? Nu a zis el că ne trece pârleazul (a se citi Criza), cu măsurile de austeritate din 2010?! Măsurile le-a luat, Criza n-a trecut, doar noi am rămas… de căruţă. Întrebarea rămâne: de ce-ar mai sta Băsescu la Cotroceni? Doar pentru a nu ieşi pe uşa din spate a istoriei? Merită însă mai mult? Românii vor răspunde.

basescu suspendat

Dacă cineva încearcă să apere democraţia în România ferindu-se ca dracu de tămâie de alternanţa la putere înseamnă că e un profund anti-democrat. În fond, de ce sa nu le dam si altora voie sa conduca? Nu ne-a ajuns cu partidul unic dinainte de 1989? Adica ce au facut atat de bine Basescu şi PDL ca sa stea la guvernare până-i pururi? Şi, până la urmă, oricărui partid îi prinde bine câte-un ciclu în purgatoriul Opoziţiei. Cred ca românii au dat un semnal in 2009 si au dat inca unul in iunie 2012. Desigur, partial e si un vot negativ, dar oricand castiga opozitia se spune ca e un vot negativ dat puterii. Asa si e. E si un vot de blam aici, implicit. USL trebuie lasat sa conduca la randu-i, iar daca vor sari calul, vor ajunge iar in opozitie. Asa e jocul democratic, iar in Romania nu ne putem astepta la politicieni tip teuton, care sa respecte regulile cu sfintenie. Nu a facut-o basescu, nu o fac nici astia. Pe ăştia îi avem, cu ei defilăm. Ăsta e nivelul societăţii româneşti, acum. În definitiv, românul judeca dupa cat de bine ii merge lui. Se judeca simplu, intr-o tara cu foamea-n gat. Oricum, Băsescu e singurul presedinte cu doua mandate consecutive la activ. Cu un al doilea mandat castigat asa cum l-a castigat. Hai sa vedem ce le poate si astora capul (clar ca vor face si destule prostii, au si facut deja). Oricum, in România vor mai trece cateva cicluri electorale pana sa avem o clasa politica cu ştaif. Dar când văd rezultatele la Bac mă ia durerea de cap…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *