Poliţişti luaţi la pumni în campania electorala, la Măgura – Pietroasa

politist

Printr-un comunicat de presă, preşedintele PDL Bihor, Ionel Avrigeanu, îl acuză pe candidatul USL la Primăria comunei Pietroasa că ar fi instigat la violenţă împotriva membrilor şi simpatizanţilor PDL. Sosiţi la faţa locului, doi poliţişti au fost şi ei luaţi la pumni de localnicul recalcitrant, lucrător cu ziua prin comună… Prim-procurorul de la Beiuş mi-a confirmat ultrajul la adresa poliţiştilor.

„În seara de 31.05.2012, pe terasa ABC-ului din localitatea Măgura, candidatul USL la Primăria Pietroasa, actualul viceprimar Pîlea Cornel, împreună cu consilerul local şi candidat la un nou mandat, Laza Alin, i-au oferit o navetă de bere numitului Gabor Alexandru Damian, domiciliat în Măgura, nr. 21, cunoscut ca având un comportament recalcitrant, instigându-l la violenţă împotriva membrilor şi simpatizanţilor PDL prezenţi la faţa locului. Prima victimă a huliganului a fost Jurcă Vasile, susţinător PDL, domiciliat în Măgura, nr. 21, care a fost lovit cu pumnii şi picioarele, fiind nevoit să solicite ajutor la numărul de urgenţă 112”.

L-a faţa locului a ajuns un echipaj de Poliţie, format din noi subofiţeri, iar aceştia au fost agresaţi fizic de Gabor. Turbulentul a fost calmat abia după ce oamenii legii au făcut uz de armă în plan vertical şi au chemat întăriri. „În loc să intervină pentru izolarea turbulentului, candidatul USL Pîlea Cornel a încercat să intimideze echipajul de poliţie pentru muşamalizarea anchetei”, se arată în comunicatul PDL Bihor.

Gabor Alexandru a fost arestat pentru 24 de ore, iar procurorii au solicitat Judecătoriei Beiuş un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. „Nu este pentru prima dată când candidatul USL la Primăria Pietroasa comite acte de violenţă sau instigă la agresiuni fizice şi verbale împotriva adversarilor politici, numai în ultimele săptămâni fiind înregistrate câteva asemenea cazuri”, acuză democrat-liberalii. „Filiala Bihor a PDL face un apel la calm şi reţinere, invită competitorii politici la responsabilitate şi solicită organelor în dept să acţioneze în spiritul şi litera legii”, se arată în încheierea comunicatului.

Jurcă n-a depus plângere

Ieri, Judecătoria Beiuş a respins propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Gligor Sabău, ne-a transmis că a făcut recurs la Tribunalul Bihor. Prim-procurorul Sabău spune că a anchetat doar ultrajul la care au fost supuşi cei doi subofiţeri de poliţie. Aceasta deoarece prima victimă – Vasile Jurcă – nu a dorit să depună plângere împotriva lui Gabor. „Persoana agresată nu a făcut plângere împotriva inculpatului, neformulând plângere. Am insistat, dar a zis că nu formulează plângere, pentru că sunt vecini cu agresorul”, ne-a transmis Sabău.

pumn

Prim-procurorul de la Beiuş ne-a relatat detaliat felul în care au fost agresaţi cei doi subofiţeri de poliţie. „S-a întâmplat pe terasa unui bar din localitatea Măgura, unde erau 15-20 de persoane, în jurul orelor 20:30-21. Gabor Alexandru a reuşit să-i aplice o lovitură lui Jurcă Vasile, care, văzând ce se întâmplă, a sunat la 112. La 20 de minute după au ajuns la faţa locului doi subofiţeri de poliţie. Când au ajuns, scandalul era aplanat. Poliţiştii s-au dus la Gabor să discute cu el. Însă acesta i-a înjurat, i-a ameninţat, probabil că era şi sub influenţa alcoolului, deoarece era o masă plină cu bere. Văzând că nu-l pot calma nicium, au încercat să-l încătuşeze. Gabor l-a prins însă de cămaşă pe un poliţist şi i-a rupt-o. A încercat să-l ia la pumni pe poliţist, în zona capului”, a declarat prim-procurorul, adăugând că Gabor a încercat să-l imobilizeze pe poliţist la perete, omul legii julindu-se la mână.

Abia când celălalt politist a tras în plan vertical huliganul Gabor s-a speriat, fiind încătuşat şi dus în maşina de poliţie. Apoi, la faţa locului au ajuns procurorii şi încă un echipaj de poliţie.

Un USL portocaliu

USL în Scoala Oltea Doamna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *