Cseke se vrea primarul românilor şi-al ungurilor

Cseke Attila in bici-omnibus

Candidatul UDMR la Primărie, Cseke Attila, intenţiona să organizeze ieri o conferinţă de presă în Parcul 1 Decembrie. Cum vremea a fost ploioasă, udemeristul şi-a mutat evenimentul în Pasajul Vulturul Negru. Cseke a apărut la conferinţa de presă într-un vehicul neobişnuit, pus în mişcare de mai mulţi cetăţeni din echipa sa, prin pedale. Un soi de omnibus acţionat cu pedale, precum o bicicletă.

Senatorul Cseke a ţinut să spună că acest vehicul reprezintă „necesitatea de a merge împreună”. „Am venit cu acest vehicul în care au fost români şi maghiari, pentru a semnifica această idee de comunitate care e necesară pentru dezvoltarea oraşului. Doar împreună putem merge înainte asemănător acelui vehicul, pentru că oraşul nu se poate pune în mişcare decât printr-un efort comun, al românilor, maghiarilor, germanilor…”, a declarat Cseke Attila.

Candidatul UDMR se doreşte primarul tuturor orădenilor, indiferent de comunitatea din care fac aceştia parte, etnică sau religioasă. „Oradea nu e doar a unei singure comunităţi, etnice sau religioase, ci a tuturor. Oradea trebuie condusă pentru toţi, nu doar pentru o comunitate, indiferent de ce tip de comunitate vorbim. Îmi propun să fiu primarul tuturor comunităţilor din Oradea”, a afirmat fostul ministru al Sănătăţii, care îşi doreşte un climat de ecumenism în Oradea, între toate comunităţile religioase.

Cseke Attila

Are idei

Cseke Attila a mai venit cu câteva idei pentru Oradea: dezvoltarea Târgului meşterilor populari la nivel de târg central-european; realizarea, la Oradea, precum şi a a unui festival al teatrului comunităţilor minoritare din centrul şi sud-estul Europei. De asemenea, Cseke îşi propune realizarea „unei evidenţe a orădenilor din alte ţări şi implementarea programului «Oradea e pretutindeni», prin care să ajutăm acest oraş prin fiii lui, născuţi aici sau legaţi încă de Oradea”. Astfel, candidatul vrea un corp al ambasadorilor onorifici ai Oradiei, care activează în prezent în străinătate. „Să-i acredităm să ne ajute în promovarea oraşului acolo unde trăiesc azi, deoarece foarte mulţi sunt încă legaţi pe multiple planuri de Oradea”, propune Cseke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *