„Aniversare”: 11 ani fara Autostrada Transilvania

Cornel Popa la Autostrada Transilvania

Sâmbătă, preşedintele ales al Consiliului Judeţean, Cornel Popa a emis o declaraţie politică având ca subiect Autostrada Transilvania. Senatorul a marcat astfel trecerea a 11 ani de la întâlnirea de la Oradea, ţinută pe 23 iunie 2001, care a lansat proiectul de autostradă. La acea reuniune au participat parlamentari şi preşedinţi de consilii judeţene din Ardeal şi Ungaria, precum şi demnitari guvernamentali din cele două țări. Cei prezenţi semnau atunci «Declaraţia de la Oradea», prin care cereau Guvernului României să acorde prioritate maximă construirii unei autostrăzi „care să lege România de Europa de Vest şi să traverseze Transilvania”.

Autostrada Transilvania langa Suplacu de Barcau

„Din păcate, când alte ţări construiesc autostrăzi în cel mult cinci ani, noi nu reușim să o facem nici în 11 ani. Cred că este timpul să lăsăm la o parte diferendele prezentului, să privim în viitor și să ne concentrăm pe realizarea proiectelor de importanță națională. Chem toate forțele politice să se unească în jurul proiectului Autostrăzii „Transilvania” și să sprijine finalizarea lui într-un termen cât mai scurt. Acesta nu este doar interesul bihorenilor sau al transilvănenilor, este interesul întregii națiuni. Dacă Transilvania își accelerează ritmul de dezvoltare economică, întreaga Românie are de câștigat”, transmite preşedintele ales al Bihorului. Şi acum un an, senatorul Popa marca trista „aniversare” a Autostrăzii Transilvania – zece ani de la debutul proiectului – mergând pe teren, alături de jurnalişti, pentru a arăta cum au fost abandonate lucrările la autostradă în Bihor, de către fostul Guvern.

Autostrada Transilvania

Omul Bihorului

Săptămâna aceasta, Cornel Popa activează încă în Senat, urmând ca sâmbătă să fie constituit Consiliul Judeţean Bihor. Popa se arată preocupat de sprijinul pe care Bihorul îl va avea la nivelul Ministerului Transporturilor şi a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR). „Astăzi am o discuţie la CNADNR. Încercăm să vedem ce e cu centurile ocolitoare, cu drumurile naţionale şi cu autostrada. Iar de săptămâna viitoare încolo trebuie să facem naveta la Bucureşti pentru acestea”, ne-a declarat ieri Cornel Popa. Preşedintele ales al Consiliului Judeţean vrea ca Bihorul să aibă un om la CNADNR pentru a sprijini infrastructura rutieră din judeţul nostru.

Pe traseul bihorean al Autostrazii Transilvania circula doar carutele trase de cai

Ieri, Tribunalul Bihor a comunicat că a validat mandatul lui Cornel Popa pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor. Popa a câştigat şefia CJ Bihor cu 145.549 de voturi obţinute la scrutinul din 10 iunie. De asemenea, Tribunalul a constatat şi îndeplinirea prevederilor legale privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale a Uniunii Social Liberale – USL.

Pe aceeaşi temă:

Autostrada se duce de râpă-n Bihor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *