Presedinti de asociatii ce vor in Consiliul Local, alaturi de Vuscan

vuscan puer

Partidul Uniunea Ecologistă din România (PUER) şi-a lansat azi candidaţii la Primăria Oradea, Consiliul Local, respectiv Consiliul Judeţean. Evenimentul la care au participat circa 50 de persoane a fost găzduit la Hotel Nevis. Cei mai mulţi candidaţi ai ecologiştilor sunt preşedinţi şi administratori de asociaţie, aceştia dorind să ajungă în Consiliul Local pentru a putea influenţa decizia politică.

Nu doar Ioşia

Candidat la Primărie este Horea Vuscan, iar la Consiliul Judeţean, liderul Student Pro, Raul Derecichei. Încă înainte de a fi ales, Vuscan a anunţat că-şi pune la dispoziţia alegătorilor demisia sa din calitatea de consilier local, dacă aceştia vor considera că nu-şi va face treaba în Legislativul local.

Au luat cuvântul reprezentanţi ai asociaţiilor din Ioşia, Rogerius, Ecaterina Teodoroiu şi Nufărul. Aceştia s-au arătat nemulţumiţi de „monopolizarea oraşului”, principalele critici mergând spre CET. Spre exemplu, Viorica Trifan – ce gestionează mai multe asociaţii în cartierul Nufărul – a anunţat că a dat deja în judecată Electrocentrale deoarece, deşi facturile ajung la asociaţii cu o întârziere de două săptămâni de la emiterea lor, penalităţile sunt percepute încă de la data emiterii. Alt candidat, Florian Vlad din Ioşia a constatat că „în ţara românească pe ultimul loc a ajuns omul”. Pe Vlad nu-l încălzeşte realizările din oraş, câtă vreme facturile sunt prea mari. „La ce-mi trebuie mie pavaje de aur, dacă eu nu pot ieşi din casă?!”, şi-a vărsat năduful Vlad.

„Vorbiţi cu toţi cei pe care-i cunoaşteţi, nu numai din Ioşia, ci din tot oraşul. Pentru că peste tot sunt probleme”, i-a îndemnat Gheorghe Zbârcea pe susţinătorii PUER din sală. „Nu avem puterea doar o dată la patru ani. O avem tot timpul, doar că, din delăsare, nu ne manifestăm această putere”, a transmis un alt candidat, Vergiliu Filip, încercând să-şi mobilizeze colegii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *