Nu e Luca, nici Matei. E Negrean, apostolul USL

daniel negreanDirectorul Liceului cu Program Sportiv Bihorul, Dan Matei, spune că de vineri are decizia care-l face inspector şcolar general în Bihor, în locul lui Dorel Luca. „E semnată de ministru şi de directorul general din minister”, ne asigură Matei. Totuşi, liderul PSD Bihor, Ioan Mang, susţine că USL nu îl vrea pe Matei la şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean! „Domnul Negrean este susţinut de USL. Ştiu sigur că nu s-a pus problema în USL să îl susţinem pe domnul Dan Matei”, declară Mang pentru JB. Atunci, cine l-a susţinut pe Dan Matei la şefia ISJ Bihor, dacă nu USL? „Cineva din afara USL l-a propus pe dumnealui”, transmite co-preşedintele USL Bihor, fără să dea mai multe detalii.

Prefectul Claudiu Pop urma să-l instaleze pe Matei, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Pop nu a vrut să facă declaraţii oficiale pe această temă, însă nu a infirmat posibilitatea ca Daniel Negrean să vină şef la ISJ. Împăciuitor, Dan Matei spune că nu va face circ dacă va fi instalat Negrean. „În situaţia în care va fi o altă nominalizare, nicio problemă, ne vedem de treabă şi îi urez succes celui care vine sau care rămâne”, afirmă directorul Liceului Sportiv. Matei este membru PSD, în timp ce Negrean este consilier local PNL.

dan matei„Eu am o decizie semnată de minister cu data de 25 mai. În rest, sunt probleme care mă depăşesc. Cred că sunt un profesionist, am demonstrat, mă încadrez în rândul tehnocraţilor şi mi-am făcut datoria acolo unde am lucrat. Îmi place ce fac în momentul de faţă, mi-a plăcut tot timpul”, ne-a declarat ieri Dan Matei, întrebat despre posibilitatea de a nu mai accede la şefia ISJ. Azi, Matei e director la LPS Bihorul. „Important e ca lumea să decidă, deoarece e un domeniu cu o agendă foarte încărcată. Prioritatea numărul unu e copilul. Nu te poţi juca în situaţii delicate”, spune Matei, arătând că urmează o perioadă foarte încărcată în învăţământ: admiteri, Bac, ocuparea posturilor didactice, începerea anului şcolar…

Deşi spune că nu va face valuri dacă Daniel Negrean va fi investit inspector şcolar general, Matei şi-a adus aminte că PSD i-a mai retras o dată sprijinul politic. Atunci, în 2008, Matei ocupa primul loc pe lista PSD pentru Consiliul Local, dar preşedintele PSD Bihor de atunci, Mihai Bar, i-a retras sprijinul politic, Matei neputând deveni consilier local. Decizia lui Bar avea la bază scorul electoral catastrofal obţinut atunci de Matei din postura de candidat PSD la Primărie. Undeva la doar 2% din sufragii. Şi tot Matei afirmă că în toamna anului trecut, când în Bihor a venit fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, el a fost prezentat ex-ministrului ca „posibil nou inspector şcolar general”…

Negrean aşteaptă

Daniel Negrean spune că într-adevăr, persoana sa „era în discuţii” pentru preluarea Inspectoratului Şcolar iar colegii săi (din USL – n.r.) „au fost un pic surprinşi de decizia ministerului”. „Aştept. Dacă într-adevăr se va revoca numirea domnului Matei şi apoi va fi numirea mea, pot să fac o declaraţie”, e precaut Negrean, care ţine, totuşi, să ne transmită că se consideră pregătit pentru funcţia de inspector şcolar general. Liberalul a arătat că de mai multă vreme activităţile sale se leagă de învăţământul din municipiu. În sensul acesta, consilierul local PNL a evidenţiat faptul că este preşedintele comisiei de învăţământ din Consiliul Local şi că a mai lucrat în trecut la Inspectorat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *