Coalitia Rogerius isi face propriul Consiliu. Unul „democratic cetatenesc”.

adrian-simonNu e rău că mai nou în Oradea se petrec tot mai multe iniţiative cu iz cetăţenesc. E chiar bine. Mai ales atunci când primarul în funcţie pare că-şi va găsi lejer calea pentru un al doilea mandat. Asta pentru că Cseke Attila e candidatul UDMR, totuşi, şi nu se va putea dezlipi de politica tradiţional naţionalistă a acestei formaţiuni politice.

Omul de la Pro Democraţia – Adi Simon (se citeşte Şimon) – a inventat Coalitia Rogerius. După ce a convins mai mulţi preşedinţi de asociaţii să i se alăture, Simon şi ai săi pun acum la cale un for menit să oglindească Consiliul Local. Şi l-au botezat Consiliul Democratic Cetăţenesc (CDC) Oradea.

Acolo sunt invitaţi toţi cetăţenii care vor ca ideile lor să se audă în Oradea, dincolo de scena politică. Desigur, trebuie să aibă şi ceva semnături de susţinere. Nu multe: măcar 20.

CDC ar trebui să pună presiune pe Legislativul local (CL Oradea), deoarece în CDC se vor dezbate şi vota probleme ce-i preocupă pe cetăţeni. Rămâne de văzut cât de asemănătoare vor fi agendele CL şi CDC. Şi mai curios sunt de soarta CDC, deoarece nu e uşor să-l faci să prindă viaţă cu adevărat. Şi mai greu va fi să funcţioneze pe termen mediu şi lung. Asta pentru că pe la noi oamenii se plictisesc repede.

Dar demersul merită lăudat.

Şi mai multe detalii, în articolul meu de pe Bihon:

Coalitia Rogerius pune la cale un consiliu cetatenesc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *