Vine Ponta. Deci scapam de cianuri la Rosia Montana?

victor pontaCugetare la miez de noapte: Victor Ponta va fi premier. Știm că Victor Ponta s-a exprimat în mai multe rânduri împotriva proiectului de exploatare a aurului prin cianuri, de la Roșia Montană. Inclusiv la instalarea Guvernului Ungureanu.

Nu știu cât de bun premier va fi Ponta, dar sper și cred că îi va lua lui Băsescu piuitul, în legătură cu Roșia Montană. Știm susținerea (prea) vocală pe care președintele a arătat-o de nenumărate ori pentru proiectul de la Rosia Montana.

Victor Ponta este dator să tranșeze o dată pentru totdeauna problema Rosia Montana. Împotriva cianurilor celor de la RMGC, desigur. Niciun om politic din România nu a fost mai anti-cianuri decât Ponta, prin declarații publice, în ultima perioadă. Așadar, domnule Ponta, românii așteaptă să puneți în practică din postura de premier ceea ce ați cerut Puterii de atâtea ori, ca lider al Opoziției.

Dincolo de asta, sper că Guvernul USL nu va fi excesiv de populist, chiar dacă e an electoral. Inutil să-i cerem să nu fie populist. Clar că va fi, cel puțin într-o oarecare măsură. Nu are cum să nu fie, în condițiile în care vin alegerile iar USL are pâinea și cuțitul. În schimb, aștept de Ponta și Guvernul său să nu-și aducă în aparatul guvernamental ”blejnarii” săi, așa cum promitea la Oradea, în februarie 2011.

Tot de la Victor Ponta aștept o guvernare care să țină cont de interesul național. O guvernare care să-i respecte pe români, o Putere care să nu semnalizeze dreapta și să facă stânga. Și, ca o așteptare punctuală: vreau ca Guvernul Ponta să renegocieze contractul de privatizare Petrom cu OMV. Pentru că se poate.

Pe aceeași temă:

Bravo, domnule Ponta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *