Finala mea

athletic atletico

Într-o postare anterioară, scriam că finala pe care mi-aş dori-o în Europa League ar fi Athletic Bilbao – Atletico Madrid. Sunt două echipe înrudite. Două echipe frumoase, de atac.

S-a adeverit. Bilbao a câştigat în faţa lui Sporting Lisabona cu 3-1 şi s-a calificat, iar Atletico Madrid a câştigat şi la Valencia, cu 1-0, după ce-i bătuseră pe levantini şi pe Estadio Vicente Calderon, cu 4-2.

Va fi o finală frumoasă, în tricouri vărgate alb-roşii – echipamentul tradiţional al celor două echipe atletice. Desigur că una va juca în echipamentul de deplasare.

Reamintesc că Atletico Madrid a fost fondat în 1903 de trei studenţi basci la Madrid, care au dorit să înfiinţeze la Madrid un club al tinerilor – ramură a echipei lor de suflet, Athletic Bilbao – echipă înfiinţată în 1898.

Iată şi un pronostic. La Bucureşti va fi o finală pasionantă, poate cu prelungiri şi 11 m. Iar campioană aş vrea să fie Athletic din Bilbao, singura echipă din lume care joacă doar cu jucători din regiunea sa – Ţara Bascilor. N-am cum să nu admir o asemenea tradiţie şi orgoliu.

Iată postarea anterioară:

Finala mea în Europa League

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *