Buhas – al saselea subprefect. Un scurt istoric al subprefectilor in era Ghilea

sorin buhas a jurat pe constituie si biblieAzi a fost instalat în funcţia de subprefect al Bihorului Sorin Buhaş. Pe Buhas l-a instalat Mihai Capră – secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).

Sorin Buhaş e al şasesea subprefect de când e prefect Gavrilă Ghilea. Adică din 2009 încoace.

Primii doi au fost PSD: Claudiu Pop şi Silviu Odobasianu. Ăştia doi au plecat o dată cu PSD-ul, tot în 2009.

Apoi a venit Cristian Bitea. Deşi susţinut de PDL, Bitea a fost la cuţite cu Ghilea tot timpul. Apogeul conflictului a fost atins atunci când Bitea l-a numit pe Ghilea mojic şi fraierman”. A şi fost greşeala fatală a lui Bitea, care se credea intangibil, după o carieră de ani de zile în aparatul guvernamental din Capitală.

cristi bitea

Până la urmă, pe Bitea l-au rezolvat Ghilea şi Seremi, pârându-l la Boc. Prin comportamentul său, Bitea şi-a dat singur foc la valiză. De aceea, trecerea lui din poziţia de subprefect în cea de inspector guvernamental nu a fost o surpriză.

În paralel cu Bitea, o perioadă a fost şi Sarkady Zsolt. Udemeristul a fost redus de Guvern, care l-a preferat pe Bitea unic subprefect. Chiar dacă Ghilea l-ar fi preferat pe docilul Sarkady în locul lui Bitea.

După era Bitea a urmat Adelina Coste. Urcată în grad de subprefect din rolul de director al Cancelariei prefectului, Adelina a fost preferata lui Ghilea. Adelina Coste a fost „ochiul” lui Ghilea în Consiliul Local, cât timp a fost consilieră municipală. Şi-a dat demisia şi şi-a continuat treaba la Prefectură. Acum, însă, se apropie alegerile şi Adelina ţinteşte o nouă poziţie în Consiliul Local. 😉

E rându lui Sorin Buhaş. Adus din PSD în PDL de Gavrilă Ghilea, de Buhas a avut grijă partidul de fiecare dată. Băiat de comitet, Buhaş a fost pus şef peste Direcţia de Sport şi Tineret, iar acum a ajuns subprefect. Semn că a ştiut să se orienteze din timp în jurul cui să graviteze.

Ghilea

2 thoughts on “Buhas – al saselea subprefect. Un scurt istoric al subprefectilor in era Ghilea”

  1. Preeclampsia improvements towards eclampsia with the expansion of seizures during One out of Two-hundred ladies together with preeclampsia.
    [url=http://www.spanoni.com]Discount Michael Kors[/url]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *