Sindicatul C.J. Bihor ii face incompetenti pe Soltanel si Tirle!

soltanel tirle

În ciuda promisiunilor primite că Guvernul va proceda la o amnistie fiscală în cazul bugetarilor deposedaţi de sporuri – prin decizii ale Curţii de Conturi, confirmate apoi de decizii judecătoreşti – Sindicatul Forum al Consiliului Judeţean s-a adresat direct premierului Mihai Răzvan Ungureanu. În memoriul înaintat premierului, sindicalista Kiss Judit prezintă situaţia disperată a angajaţilor Consiliului, inserând şi un tabel care arată salariile mici ale angajaţilor, după ce acestora li s-au tăiat sporurile. „Nu-i greu de observat că 70 dintre angajați vor beneficia de un salariu sub 800 lei, iar 16 nici măcar 400 de lei. Minim pe economie net fiind de 572 lei”, îi scrie Kiss Judit premierului României, dezamăgită că în ultima vreme se tot discută despre amnistia fiscală, „dar

fără nici un rezultat”. De altfel, Kiss Judit arată cu degetul şi spre conducerea Consiliului Judeţean, în special pe Radu Tirle şi pe secretarul Judeţului, Carmen Soltanel.

Conducerea e acuzată că nu a suspendat „dispozițiile de impunere făcute în foarte multă grabă și puse în aplicare fără a da posibilitatea de așteptare a cererii de amnistiere fiscală depuse în final și de Președintele C.J.Bihor la Guvernul României, după demersurile în primă fază făcute de conducerea UDMR Bihor”.

kiss judit

SUPĂRARE MARE

Redăm, în continuare, din memoriul trimis de Sindicatul Forum la Guvern:

„(…) Situația a fost generată atât de tăierile salariale motivate de criza economică – pe de o parte – cât și de reținerile care au urmat controalelor efectuate de Curtea de Conturi (Camera de Conturi Bihor). Realitățile cifrice, fără intenție de dramatizare, prefațează un viitor sumbru pentru agajații C.J.Bihor. Unii dintre aceștia fiind în situații disperate, cu familii și rate la bănci, în situația de a-și pierde locuința, ( până și unui coleg decedat, se pretinde familiei de a achita respectivele sume), nu-i exclus să recurgă la gesturi extreme.

Sporurile declarate a fi ilegale au fost cuprinse în Contractul Colectiv de Muncă, care contract a fost aprobat, avizat, verificat de forurile competente. Timp de mai mulți ani, Curtea de Conturi nu a avut nici un comentariu vizavi de prevederile acestui contract.

O dată cu criza economică, funcționarii Curții de Conturi au devenit (brusc) foarte silitori, constatând că din visteria statului lipsesc niște bani. Fantezia nu le-a permis să identifice toți participanții responsabili care au contribuit la crearea acestei situații. Pentru că se scrie despre “un prejudiciu”, că doar nu angajații au fost cei care au pretins, instigat la generarea „prejudiciului”.

Conducerile successive ale C.J.Bihor, serviciile de resort ale C.J.Bihor, consilierii județeni din C.J.Bihor, Prefectura Județului Bihor și alte instiuții ale statului aveau cunoștință despre toate acestea.

Cu alte cuvinte, unii reprezentanți ai instituțiilor – din motive diverse – nu și-au făcut datoria conform așteptărilor. La ora actuală, singurii afectați într-adevăr sunt funcționarii publici cu salarii foarte mici, iar cei adevărat responsabili se spală pe mâini, ridicând neputincioși din umeri.

Se evidențiază în șirul incompetenților juriștii din serviciul juridic al C.J.Bihor, în frunte cu actualul Secretar al C.J.Bihor, D-na Carmen Soltanel – care, în unele cazuri își depășește cu prisosință atribuțiile, în alte cazuri omite să și le îndeplinească.

Treburile acestea se derulează sub privirile îngăduitoare ale Președintelui Radu Tirle, ceea ce dovedește neputință, nepăsare, într-un singur cuvânt: incompetență.

Solicit, în consecință, pentru detensionarea grabnică a situației să promovați în regim de urgență acea amnistie fiscală despre care se vorbește de vreo două luni încoace”.

UPDATE: angajatii CJ Bihor vor intra in greva de luni, 12 martie, in semn de protest fata de atitudinea lui Tirle si Soltanel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *