Putin câte putin, ruşii îl aleg masiv şi democratic pe… Putin!?

RUSSIA PRESIDENTIAL ELECTIONSRuşii dovedesc încă o dată ce popor – mare exportator de democraţie sunt. Cum? Când? Chiar AZI! Azi, 4 martie 2012, maica Rusie îşi cheamă cetăţenii la urne ca să-l realeagă, democratic desigur, pe premierul Vladimir Putin pentru un nou strălucit mandat la Kremlin. Actualul preşedinte, Dimitri Medvedev, nici nu s-a mai obosit să candideze, perfect mulţumit cu rocada propusă de Putin. În fapt, Medvedev pare un Boc al ruşilor, astfel că, revenind în funcţia de prim-ministru, va accepta bucuros „indicaţiile” lui Putin de la Kremlin. Adică exact aşa cum asculta şi dl Emil Boc de la dl Băsescu Traian.

Cum spuneam, alegerile ruseşti sunt un model de democraţie. Un model demoratic de inspiraţie… sovietică. Oponenţii lui Putin sunt aceiaşi „looseri” de vreo 20 de ani încoace: comunistul Ghenadi Ziuganov şi ultra-naţionalistul antiamerican Vladimir Jirinovski.

Putin este creditat de sondaje cu circa 60% din intenţiile de voturi şi ar fi la al treilea mandat de preşedinte. Între 2008 şi 2012, l-a propulsat la Kremlin pe Medvedev deoarece Constituţia nu-i permitea trei mandate consecutive. Acum, însă, se pregăteşte pentru alte două mandate. Şi cum Putin a avut grijă să modifice Constituţia, astfel încât un mandat să nu mai fie de 4, ci de 6 ani, „ţarul” s-ar putea pensiona liniştit de la Kremlin, în 2024, la 72 de ani.

“Nu m-am decis încă”, a explicat democratul Vladimir Putin într-un interviu difuzat vineri, “ar fi normal, dacă totul va fi bine, dacă acest lucru va fi pe placul oamenilor”.

Şi poate că la 78 de ani ar fi tentat de un nou mandat. De ce nu? 🙂

Potrivit Mediafax, contracandidaţii lui Putin, precum Ziuganov, au avut grijă să nu-l deranjeze prea tare pe „ţar”. De asemenea, televiziunile şi mass-media i-au alocat spaţii hiper-generoase lui Putin, în timp ce contestatarii regimului s-ar putut exprima pe mediile de socializare de pe internet. Desigur, presa independentă rusească nu a fost scutită de presiuni din partea taberei Putin

UPDATE: „surpriză”, Putin a câştigat cu 64%! 🙂

Şi o ştire cu adevărat interesantă: „Păpuşa” lui Putin, Dimitri Medvedev, l-ar scăpa de puşcărie pe magnatul Mihail Hodorkovski. O fi cotizat şi ăsta la campania lui Putin, într-un final.

FOTO: EPA. sursa: Jurnal bihorean (Inform Media SRL):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *