Joc de gleznă politic: PSD e pro-carbune la CET. La spartul târgului…

Chestionarul lui Ioan Mang„Organizaţia municipală a PSD a elaborat o Hotărâre de Consiliu Local, care vine să completeze proiectul de termie folosind ca agent gazul, prin păstrarea în stare de folosinţă a cazanului 6 (carbune) şi găsirea de soluţii pentru modernizarea acestuia, pentru a avea o variantă alternativă”, a anunţat vineri senatorul PSD Ioan Mang. Acesta spune că este nevoie de o alternativă la gaz, în cazul în care presiunea acestui combustibil va scădea sau va creşte preţul gazului.

Până acum, consilierii locali ai PSD Oradea au votat toate hotărârile propuse de Executivul Primăriei, privind retehnologizarea CET prin trecerea pe gaz.

Pe 16 martie, Consiliul Local a votat actualizarea studiului de fezabilitate privind retehnologizarea CET. Atunci, consilierii UDMR l-au întrebat pe managerul proiectului, Marcel Boloş, dacă se poate păstra şi varianta de încălzire pe carbune, ca alternativă la gaz. Boloş le-a transmis verbal consilierilor UDMR că „în măsura în care vom găsi o sursă de finanţare”, Primăria va avea în vedere şi modernizarea grupului energetic pe cărbune. Asigurările lui Boloş nu au fost urmate de vreun angajament scris asumat de municipalitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *