Fotbal: Din 19 meciuri, doar doua victorii ale gazdelor!

Torje a centrat la golul Romaniei cu Uruguay, marcat de Bogdan Stancu. FOTO: EPA; credit: Jurnal bihorean (Inform Media)Pentru că, orice ar fi, rămân (și) un fan fotbal, nu am putut să nu observ cu caz rarisim: din 19 meciuri – amicale internaționale desfășurate în Europa, cate s-au desfășurat miercuri, doar doua au fost victorii ale echipelor gazdă! Desigur, am luat  în calcul doar amicalele de lux și cele dintre echipe cu o istorie și un prezent respectabile în lumea fotbalului. Meciuri precum Luxemburg – FYR Macedonia (2-1) sau Malta – Lichtenstein (2-1) nu le-am pus la socoteală. Nu de alta, dar băieții ăia joacă mai degrabă țurcă decât fotbal, să-mi fie cu iertare din partea fanilor acestor ”super-echipe”… (la final, super-galerii foto)

În schimb, chiar dacă soccerway.com nu l-a considerat meci de categoria I, am inclus între cele 19 meciuri și Ungaria – Bulgaria, scor 1-1. Cred că sunt, totuși, două națiuni care au realizat ceva în fotbal.

rezultate meciuri internationale amicale

În fine, revenind, din 19 meciuri, doar doua au fost câștigate de gazde – Austria 3-1 Finlanda și Spania 5-0 Venezuela, șapte au fost egaluri și zece victorii ale oaspeților! Printre ele, o semi-surpriză cu final de infarct, Anglia 2-3 Olanda, câteva surprize, precum Germania 1-2 Franța și Țara Galilor 0-1 Costa Rica și, totuși, o mare surpriză: Italia 0-1 SUA, chiar dacă americanii progresează constant în ale ”soccer-ului”.

Altfel, bine că n-am încasat-o și noi, România, de la Uruguay-ul lui Cavani, Forlan și Suarez, campionii Americii de Sud și semifinaliștii Mondialului de acum doi ani, din Africa de Sud. Apropo de meciul României cu Uruguay, recomand articolul scris de Tolontan pe tema aceasta, pe tolo.ro.

Foto: EPA; credit: Jurnal bihorean (SC Inform Media SRL):

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *