Cornel Popa şi Ilie Bolojan – candidatii USL pentru Bihor

bolojan-popa

În această seară, Uniunea Social – Liberală (USL) a dat publicităţii candidatii proprii pentru primăriile-reşedinţă de judeţ, respectiv pentru consiliiile judeţene.

Nicio surpriză în Oradea şi Bihor. E oficial:

preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, e candidatul desemnat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor;

preşedintele PNL Oradea, primarul Ilie Bolojan, e candidatul desemnat pentru câştigarea a încă un mandat pentru Primăria Oradea.

Astfel, PSD Bihor şi PC Bihor vor trebui să-i susţină pe cei doi lideri liberali pentru atingerea obiectivelor.

În 2008, Bolojan câştiga Primăria Oradea din primul tur de scrutin. Atunci îi învingea pe Mihai Groza (PDL) şi pe Biro Rozalia (UDMR). Acum, se preconizează o luptă cu Cseke Attila (UDMR) şi Mihai Groza sau Lucian Silaghi – din partea PDL.

Dincolo, la Consiliul Judeţean, Cornel Popa se va lupta cu Radu Ţîrle, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor. În 2008, Ţîrle câştiga şefia CJB, candidând din partea PNL. Acum, Ţîrle va fi candidatul PDL, iar cel care l-a susţinut acum patru ani, Cornel Popa, îi va fi adversar. Un alt pretendent serios la scaunul de preşedinte al Consiliului Judeţean este Kiss Alexandru (UDMR), actual vicepreşedinte al Consiliului şi fost preşedinte în perioada 2004-2008.

Sursa: mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *