CSM Oradea – Victorie cu Craiova. Haideţi în play-off!

CSM-Oradea-Adrian-Tonceanu

Baschetbaliştii orădeni au încheiat sezonul regulat cu o victorie în faţa propriilor suporteri: 92-79 cu Craiova. A fost un meci greu, echilibrat, în care echipa noastră s-a desprins abia pe final. Pe sferturi: 25-22, 18-19, 22-23 şi 27-15. Spre deosebire de alte jocuri, precum ultimele două – cu Mediaş şi Rovinari – de astă data tactica Oradiei a fost alta. Nu s-a mai insistat cu coşuri de la trei puncte (nici nu am avut un randament prea bun, abia 30%). În schimb, au fost combinaţii frumoase, finalizate cu coşuri de două puncte, pigmentate şi cu două slam-dunkuri (Maric şi Ţibîrnă).

Craiova a trăit, în schimb, exact din aruncările de trei puncte. Au avut un procentaj excelent de la linia de 3: 43%.

Pesic a fost coşgeterul nostru, cu 24 de puncte, secondat de Lupusavei (18 p). Maric a ieşit la rampă în momentele importante ale jocului, adunând şi el 15 p.

După această victorie, CSM Oradea a trecut pe locul 4 în clasamentul Diviziei A, postat pe site-ul frbaschet.ro.

În ultima etapă a sezonului regulat, CSM Oradea joacă la Bucureşti, cu Dinamo, unde victoria ar fi firească. După aceea, în play-off am putea juca cu CSM Bucureşti sau CSU Asesoft Ploieşti.

La sfârşitul jocului, căpitanul Maric a afişat un banner dedicat suporterilor orădeni: echipa le mulţumeşte suporterilor şi „ne revedem în play-off”.

PS: galeria Oradiei a avut un mesaj frumos şi pentru ex-căpitanul Andelko Mandic, azi antrenor la Craiova. Lui Mandic i s-a transmis că a rămas în inimile noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *