CSM Oradea 74 – 65 Gaz Metan Medias. O victorie uriasa!

csm-oradea-victorie-cu-gaz-metan-medias

CSM Oradea a învins liderul clasamentului Diviziei A, Gaz Metan Medias, scor 74-65. Orădenii au triumfat într-o atmosferă fantastică. Publicul orădean a umplut sala şi şi-a susţinut echipa, pe alocuri chiar frenetic. CSM Oradea a condus pe toată durata partidei, dar asta nu înseamnă că a fost uşor. Ultimele două sferturi au fost foarte dificile şi la un moment dat Mediaşul a reuşit să preia conducerea cu 1 punct. Din fericire, echipa noastră şi-a revenit din pumni la începutul sfertului al patrulea şi a tranşat victoria pe final de meci.

A fost un meci în care apărările şi-au făcut foarte bine treaba, iar în atac am putut vedea faze de tot felul. De la formidabile aruncări de trei puncte, până la ratări de necrezut. A fost o partidă între două echipe cu stiluri complet diferite. Gaz Metan Medias – o echipă de gabarit, extrem de solidă, exemplu în acest sens fiind uriaşul Drăguşin – pivotul de 2,21 m, care şi-a atras antipatia publicului prin atitudinea sa prea războinică. Mediaşul a mizat pe angajări pe pivot, pe lupta de uzură, însă a pierdut în faţa unei echipe orădene care a evitat cu obstinaţie să joace corp la corp.

CSM Oradea a mizat, în schimb, pe aruncările de la distanţă, bazându-se pe Lupusavei şi Maric, şi pe schemele inteligente. Diferenţa foarte bună a făcut-o, cred eu, apărarea. Cheia a fost reuşita orădenilor de a-i bloca pe medieşeni în avântul lor pentru recuperarea ofensivă. Gazul a reuşit de câteva ori să recupereze ofensiv, dar n-a putut-o face la infinit, în ciuda gabaritului, astfel că într-un final a trebuit să se recunoască învins în faţa agilităţii demonstrate de baschetbaliştii orădeni.

Cu adevărat o victorie uriasa, obţinută şi cu puţin noroc (în sfârşit!), care ne deschide drumul spre înălţimile Diviziei A!

Iată programul în continuare:

deplasare la Ciuc (24 martie)

acasă cu Rovinari – Tg. Jiu (28 martie)

acasă cu Craiova (31 martie)

deplasare la Dinamo Bucureşti (4 aprilie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *