Basescu in Parlament: cianuri, gaze de sist, copiii cuminti ai Europei si salarii

traian basescuDin intervenţia lui Traian Basescu din Parlament, de miercuri, mi-au rămas în minte prin câteva chestiuni pe care preşedintele a marşat. Le trec cu liniuţă, ca la şcoală:

– a dovedit încă o dată că este cel mai mare lobbist al proiectului cianurist de la Roşia Montană. Este pe faţă cu cei de la Gold Corporation. Aşa că nu ar trebui să-l supere apelativul cu care-l alintă militanţii ecologişti: „lingoule!”.

– pe problema energiei, Basescu insistă că trebuie să fim independenţi de ruşi. De acord cu el. Tot Basescu spune că trebuie să dezvoltăm centrala nucleară de la Cernavodă. Şi aici, de acord cu el. Însă tot preşedintele a vorbit şi pentru gazele de şist – contestate puternic prin alte părţi, din motive ecologice – semn că pentru el problema eco e una secundară.

– într-o pură coincidenţă cu anul electoral în care ne aflăm, Basescu a cerut Guvernului să readucă salariile bugetarilor la nivelul la care erau înainte de tăieri. Şeful de la Cotroceni a spus că sunt bani şi a cerut ca Guvernul să nu taie investiţiile, pentru a „repara” salariile. A zis să se taie „din altă parte”, dar n-a zis de unde. Aşa-i cu criza asta – când e an post-electoral apare, când e an electoral dispare…

– despre tratarul fiscal al Europei, Basescu le-a cerut parlamentarilor să-l ratifice rapid, pentru a le demonstra noi europenilor că suntem copiii cuminţi ai Europei. Deşi francezii, italienii, olandezii şi alte câteva popoare nu ne suportă…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *