Azi e St. Patrick. Irlanda, mai verde ca Ungaria. Şi ce are Oradea cu verdele…

Ireland_NASACred că Irlanda e singura ţară mai verde decât Ungaria. La propriu! Dacă în Ungaria statuile, stâlpii, acoperişurile clădirilor impozante şi chiar şi tapiţeria din tren sunt verzi, Irlanda e toată verde. O dovedeşte această fotografie realizată de NASA din satelit. E o fotografie care surprinde culoarea reală a Irlandei, de un verde crud incredibil, surprinsă în 11 octombrie, 2010.

Potrivit celor de la NASA, o asemenea imagine clară cu Irlanda, fără ca vreun nor s-o acopere, este extrem de rară. Irlanda este cunoscută pentru verdeaţa ei, alimentată de ploile abundente şi de ceaţa care se lasă deseori peste câmpiile irlandezilor.

happy_st_patricks_day

Azi, 17 martie, este St. Patrick – ziua în care irlandezii îşi celebrează sfântul protector al insulei irlandeze şi al poporului irlandez. Tot azi e şi ziua de naştere a primarului de Oradea, Ilie Bolojan, născut în 1969. Chiar aşa, de ce nu l-or fi botezat părinţii Patrick? Poate era şi el mai verde.

Şi apropo de verde, iată ce se mai întâmplă prin Oradea domnului Bolojan, Capitala Verde a României: plopi taiati de mall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *