PDL adulmecă Puterea… aşa cum se pricepe!

jolta seremi tirle sursa-www.bihon.roFiliala PDL Bihor a avut o palidă prestaţie în Opoziţia locală, din 2008 încoace. Şi totuşi, ultimele manevre politice orchestrate de Seremi&Co. arată că portocaliii nu s-au împăcat cu gândul că vor rămâne pe dinafara Puterii în Bihor şi pentru următorii patru ani. Chiar dacă aparent coaliţia locală PNL-UDMR-PSD pare solidă. Anul trecut, pedeliştii l-au readus pe Radu Ţîrle în partid şi, la pachet cu acesta, tot din PNL a venit şi deputatul Nicolae Jolţa. Portocaliii mizează că, avându-l candidat la Consiliul Judeţean pe actualul preşedinte, vor reuşi să conducă CJ Bihor în următorii patru ani.
PREŞEDINTELE CĂLĂTOR
După ce a arătat un apetit deosebit pentru călătorii în străinătate, inclusiv peste Ocean, Ţîrle şi-a arătat apetitul şi pentru naveta PDL-PNL şi retur. Aşa cum excluderea sa din PDL, din 2007, avusese loc pe fondul unui conflict cu Petru Filip – Ţîrle a trebuit să renunţe la poziţia sa de europarlamentar în favoarea lui Filip – Radu Ţîrle a plecat recent din PNL după o dispută cu Cornel Popa, supărat că senatorul fusese desemnat să fie candidatul PNL la şefia CJ, în dauna sa. Dacă liberalii nu l-au mai vrut, pe Ţîrle l-au reprimit bucuroşi pedeliştii. Oricum, la aceştia din urmă nu se înghesuia nimeni să-şi asume o asemenea candidatură. Mai cu seamă că nici popularitatea Guvernului Boc nu-i ajuta pe pedeliştii bihoreni. La rândul său, prinzând drag de funcţie, Radu Ţîrle s-a gândit că o dată trecut la PDL, Guvernul va fi mult mai generos cu Bihorul şi că, astfel, va reuşi în şase luni cât n-a reuşit în trei ani şi jumătate. De aceea, ultimele sale apariţii publice au consemnat declaraţii foarte optimiste ale actualului preşedinte de Consiliu. În această perioadă, Ţîrle le transmite bihorenilor că Guvernul va da undă verde modernizării pistei Aeroportului şi că vor veni şi alţi bani în Bihor, mai ales pentru modernizarea infrastructurii rutiere. În acelaşi context al apropierii alegerilor, Radu Ţîrle a devenit mai împăciuitor şi în disputa sa mai veche cu firma Selina, acum interesându-l doar ca Muzeul să fie mutat cât mai repede în noul sediu, pentru a nu i se imputa lui nefinalizarea investiţiei. Acelaşi Ţîrle l-a convins şi pe un alt penticostal, tânărul deputat de Beiuş, Nicolae Jolţa, să vină alături de el în PDL. Astfel, preşedintele CJ mizează că în alegeri va fi votat masiv de penticostalii din zona Beiuş.
PARTIDUL PEŢITOR
mihai_groza sursa-oron.ro
La Oradea, PDL încă nu s-a hotărât pe cine va lansa „la apă”. La un moment dat s-a vehiculat şi numele lui Vasile Blaga, dar această variantă pare să fi căzut. Potrivit deputatului Ştefan Seremi, Preşedintele Senatului ia în calcul, totuşi, o candidatură în Bihor, dar la alegerile parlamentare. Filiala PDL Bihor s-ar bucura, desigur. „Ne-ar avantaja. Domnul Blaga şi-ar alege primul colegiul”, spune Seremi.
Azi, se vehiculează trei nume pentru candidatul PDL la Primărie: Călin Mocan – de la Garda de Mediu, Lucian Silaghi – de la Direcţia de Cultură şi Mihai Groza – fostul primar interimar, actual şef la Hidroelectrica. Dată fiind prestaţia relativ timidă a PDL Oradea din ultimii ani – încurajată şi de preşedintele Seremi – pedeliştii ţintesc acum măcar la un post de viceprimar în Oradea. Aceasta ar însemna cooptarea lor într-un arc local de guvernământ şi, implicit, accesul la beneficiile Puterii. Iar pentru împlinirea acestui deziderat, UDMR reprezintă întotdeauna un partener frecventabil…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *