M-au blocat pe Facebook. Să mă pipăi: oare mai exist?! :)

facebook blocatAdineaori am aflat că mi s-a blocat temporar contul pe Facebook, din cauza unui virus! Da’ cică, doar temporar. Sunt tare curios… Iată cum s-a întâmplat: ieri, intrând pe căsuţa mea poştală de pe yahoo!, am văzut un mail de la un bun prieten de-al meu, în care eram informat că acesta m-a etichetat într-o poză, pe Facebook. Cum amicu’ este un mare amator de fotografii, n-am fost foarte surprins. Dimpotrivă. Aşa că am dat click pe mail şi automat am fost redirecţionat pe Facebook. Acolo, în loc să-mi văd moaca în vreo poză hazlie, am dat peste un videoclip care nici măcar nu funcţiona. N-am băgat în seamă, doar că la puţin timp după, intrând pe wall-ul meu de pe Facebook, am constatat că videoclipul acela apărea peste tot sub o formă de link, cu o imagine pornografică, pentru a spori atractivitatea, bine-nţeles… Şi am aflat apoi de la un cunoscut că virusul respectiv a trimis în numele meu mailuri, aşa cum bag sama că trimisese şi în numele amicului care m-a „agăţat” pe mine.

Mai spre seară, un alt amic m-a sunat să se plângă că o păţise şi el. Degeaba am schimbat parola la Facebook şi am etichetat ca spam-uri afişajele respective de pe wall, că azi am fost băgat în carantină de Facebook.

În fine, nu ştiu cât de eficient este antivirusul de pe calculatorul meu – Kaspersky – dar cu siguranţă că nici Facebook nu stă grozav la capitolul siguranţă, dacă au ajuns să fie aşa de infectaţi. Practic, un virus mi s-a prezentat drept Facebook şi uită că am luat-o de bună.

E o premieră, dar e una negativă. Cred că dacă Zuckerberg nu face ceva urgent în privinţa asta, s-ar putea să fie începutul sfârşitului pentru „Cartea feţelor”. Până atunci, iată, nu mai exist pe atotcuprinzătorul Facebook. Şi dacă nu mai exist pe Facebook, oare mai exist?!?

Acum sper că nu toţi îmi intraţi pe blog de pe Facebook, pentru că altfel rămân un soi de „voce care strigă în pustie”. 😀

3 thoughts on “M-au blocat pe Facebook. Să mă pipăi: oare mai exist?! :)”

  1. Intrebare. S-a deblocat vreodata contul? Azi 2 aprilie 2013 mi s-a intamplat si mie. Nu mor pentru FB dar mor pentru calculatorul Meu!

  2. Sunt sprioasa de fel,uni ar zice ca la varsta mea n-am alte motive sa ma ingrijorez,dar mi-a trimis si mei un un link si am dat click pe el,antivirusul nefunctionand.
    Apoi,fiind linkul trimis de pe facebook,tuturor prietenilor li s-a trimis linkul,iar a doua zi,mai rau de atat, fete zambitoare!
    Da,fete zambitoare.Lumea probabil credea ca-s nebuna,sa le trimit din senin fete zambitoare.
    M-am speriat si mi-am blocat contul si acum sper sa imi rezolv cat mai bine problema,la un informatician.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *