Lecţia Regelui Mihai

regele mihaiCâteva vorbe şi despre Regele Mihai, care a demonstrat încă o dată că prin venele lui curge alt soi de sânge. Un sânge pe care epigonii lui Kogălniceanu, ai Brătienilor şi ai lui Maniu nu-l au nici măcar diluat. De urmaşii Perestroikăi ce să mai vorbim… Nu pot trece cu vederea evenimentul de azi din Parlament. Practic, o întâlnire cu istoria. Majestatea Sa a avut un discurs scurt, dar cuprinzător. I-a pomenit pe eroii neamului, aşa cum se cuvine, dar a ştiut şi să bată şaua ca să priceapă iapa. Mă refer, desigur, la pasajele în care i-a atins, cu diplomaţie, pe „maiştrii” clasei politice româneşti. Cu Băsescu-n frunte, desigur. Care Băsescu s-a comportat după calapodul „meşterit” de Iliescu, în anii ’90.A ignorat total evenimentul dedicat Regelui, la fel cum a făcut-o şi Guvernul lui mini-Boc şi al madamei de pică, Elena Udrea. Cred că dacă Regele Mihai n-ar fi avut paşaport românesc, Băsescu ar fi fost în stare să-i facă Regelui aceleaşi mizerii pe care le-a făcut ex-preşedintele şcolit de sovietici la Moscova – „Ilici” – cel care s-a disimulat în faţa poporului drept românul Iliescu.

Iată mesajul subtil al Regelui pentru clasa politică: „Dar politica este o sabie cu două tăişuri. Ea garantează democraţia şi libertăţile, dacă este practicată în respectul legii şi al instituţiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii, personalizând puterea şi nesocotind rostul primordial al instituţiilor Statului”.

Şi o frază de final extraordinară: „Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Mihai R”.

La mulţi ani, Majestate! Dumnezeu să vă ţină sănătos!

PS: la ce paiaţe de politicieni văd că avem şi văzând unde suntem după douăzeci de ani de democraţie originală, sincer vă spun că aş vota cu două mâini reinstaurarea monarhiei…

Discursul Regelui, integral aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *