Ghilea, prins în menghina ANI

GhileaAgenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a repetat pe Gavrilă Ghilea. ANI îl acuză pe prefectul de Bihor că nu şi-a completat declaraţiile de avere şi interese conform cu realitatea constatată. Lui Ghilea i se reţine faptul că nu a trecut contracte pe care firma la care e acţionar le-a derulat şi că unele sume nu corespund cu cele aflate de ANI. Gavrilă Ghilea pare surprins de demersul ANI, subliniind că nu avea de gând să ascundă nimic. Mai cu seamă că, spune Ghilea, nici nu are ce să ascundă. Ghilea nu e însă primul demnitar din Bihor ce e prins în menghina ANI. Şi alţii au păţit-o: deputaţii PSD Claudiu Pop şi Sonia Drăghici, precum şi deputatul UDMR, Lakatos Petru, toţi au probleme cu ANI.

Într-un comunicat remis de către ANI, prefectul Gavrilă Ghilea apare  în postura de acuzat pentru „posibila săvârşire a infracţiunii de fals în acuzaţii”. Agenţia Naţională de Integritate face referire la declaraţiile de avere şi interese, depuse de Ghilea în perioada 2010-2011, fiind acuzat de ANI că nu a menţionat în declaraţii unele contracte derulate de firma la care este acţionar, Construcţii Bihor, că a trecut o sumă greşită la un alt contract, menţionat de astă dată în declaraţii şi că a trecut sume eronate la veniturile venite din dividendele obţinute în calitatea sa de acţionar la această societate. Interesant, dividendele menţionate de Ghilea în declaraţii sunt mai mari decât cele constatate de ANI în evidenţele fiscale! Agenţia a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.
CE ZICE ANI
Redau din comunicatul ANI: „Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, indicii referitoare la posibila săvârşire de către domnul Gavrilă Ghilea a infracţiunii de fals în declarații, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României. (…) În urma evaluărilor demarate la data de 08.02.2011, s-au constatat următoarele: indicii referitoare la posibila săvârşire de către domnul Gavrilă Ghilea a infracțiuni de fals în declarații, (…) întrucât, în declarațiile de avere și de interese, completate și depuse în perioada 2010 – 2011, nu a menţionat două contracte în valoare totală de 17.547.597,62 Lei și valoarea reală a unui contract încheiat între Centrul de Sănătate “Valea lui Mihai” şi SC Construcţii Bihor SA şi a menţionat eronat veniturile realizate din dividente.
ANI
În declaraţia de interese, depusă la data de 02.11.2010, și în declaraţia de interese rectificativă, depusă la data de 07.07.2011, domnul Gavrilă Ghilea nu a menționat două contracte încheiate de către SC Construcţii Bihor SA cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, în cuantum total de 17.547.597,62 Lei. (…)
Domnul Gavrilă Ghilea a menționat în declaraţia de interese, depusă la data de 02.11.2010, o valoare mai mică cu 450.000 Lei a contractului încheiat între Centrul de Sănătate “Valea lui Mihai” şi SC Construcţii Bihor SA. Valoarea reală a contractului de proiectare şi execuţie lucrări a fost de 2.700.000 Lei.
Deși, conform evidențelor fiscale, în perioada 2009 – 2010, domnul Gavrilă Ghilea a obținut din dividente venituri în sumă totală de 752.144 Lei, acesta a menționat în declarațiile de avere, depuse la data de 28.01.2010, 02.11.2010 și 14.06.2011, un cuantum total de 2.001.011 Lei.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *