Basescu, ignorat total de Obama

barack obama”Vizita de lucru pe care preşedintele Traian Basescu o face, marţi, la Washington, pentru definitivarea unor acorduri bilaterale, este prima din actualul mandat şi, potrivit datelor oficiale, nu include o întrevedere cu Barack Obama”. sursa: Mediafax.
Așadar, mult iubitul nostru conducător trece pârleazul nord-atlantic ca să-și parafeze slugărnicia față de Marele licurici – a se citi semnarea acordului pentru scutul american anti-rachetă de la Deveselu. În ciuda atitudinii lui Băsescu, care ține să arate pe toate căile oficiale posibile că România e aliata SUA, marele om de la Cotroceni e ignorat total de Obama. Stau și mă întreb: oare cu cine va semna Basescu? Și oare cărui oficial american îi va strânge Băsescu mâna pentru fotografi?
basescu
Îmi aduc aminte de o știre pe care am auzit-o cu ocazia ultimei reuniuni NATO, de la Roma. Aceea că după fotografia oficială, Băsescu s-a grăbit să-și facă de lucru la București, numai ca să nu stea la dineul oficial. Dineu cu ocazia căruia, ca o cutumă, șefii de state și de guverne strâng relațiile și discută lucruri cu adevărat importante. Să nu uităm, totuși, că la Ialta, după cel de-al doilea război mondial, harta Europei a fost trasată, totuși, pe un șervețel de hârtie. Cum unde? Tot la un dineu!
Iată aici cum îl trateză Sarkozy pe Băsescu:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *