Reîncepe râca la Muzeu

Radu TirlePreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Tirle, a declarat ieri că în această vară, înainte de a pleca în concediu, i-a cerut patronului de la CIAC, Ioan Mintaş, să lase remontarea ţiglelor pe acoperişul viitorului sediu al Muzeului pe mâna firmei Selina. Acoperişul trebuie refăcut, deoarece ţiglele, aduse acum câţiva ani de firma CIAC, sunt de proastă calitate.

„L-am rugat să cedeze contractul firmei Selina. Domnul Mintaş mi-a promis că va contacta Selina în acest sens”, a declarat ieri Tirle. Preşedintele CJ Bihor a Ioan Mintasarătat însă că preţul de 4 euro/mp pe care îl acordă furnizorul ţiglelor, Tondach, constructorului pentru manoperă, nu acoperă preţul total al manoperei. „Furnizorul acordă 4 euro/mp, iar preţul real ar fi de maximum 6-7 euro/mp”, a declarat ieri Ţîrle. Şeful Executivului judeţean spune că Mintaş ar fi fost dispus să repună ţiglele fără să ceară alţi bani, însă s-a lovit de refuzul firmei Selina, care gestionează şantierul. Selina a cerut Consiliului Judeţean să-i recepţioneze ce a lucrat la sediul Muzeului până acum, pentru a permite apoi firmei CIAC să intre pe şantier pentru a reface acoperişul. Cum Ţîrle a refuzat să recepţioneze, lucrurile au rămas în coadă de peşte.

Mai mult, între timp, şeful CJ Bihor le-a făcut plângeri penale celor de la Selina, pe care îi acuză că au primit bani de la Consiliu pentru lucrări pe care nu le-ar fi realizat, de fapt, la Muzeu. Selina s-a acoperit însă de acte, ce erau semnate de angajaţii Consiliului, precum şi de firma de dirigenţie, angajată tot de Consiliul Judeţean. Tirle aşteaptă ca procurorii să-i dea dreptate, înainte să înceapă lucrările de amenajare de la Muzeu. De asemenea, CJ Bihor nu are bani destui ca să finalizeze lucrarea.

TOT BANUL E BUBA

Acum, Ţîrle ar aştepta de la Selina să accepte să pună ţigla pentru 4 euro/mp. Directorul general al acestei firme, Călin Roman, nu e încântat de această idee. Mai mult, spune Roman, cu el nu a discutat nimeni nimic, în ultima perioadă. Calin RomanDirectorul general al grupului de firme Selina spune însă că această idee e una veche de circa un an şi jumătate, când încă Selina era în plin şantier la viitorul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor. „Noi nu mai suntem acolo, schela e finalizată. În loc să preia Muzeul, CJ Bihor vine cu tot felul de tertipuri. Problema este că cei 4 euro/mp nu ajung, deoarece acoperişul acela necesită mult mai multă atenţie. Nu e ca unul de la o casă oarecare. E şi alt regim de înălţime. Ţiglele le-ar pune Mintaş, dar nici el nu se încadrează în bani. Cineva va trebui să plătească diferenţa. Acum un an şi jumătate ne-am oferit noi, dar nu a vrut să plătească nimeni. Noi am fi luat lucrarea în subantrepriză de la CIAC. Nu s-a concretizat atunci”, ne-a declarat Roman. Directorul ne-a mai transmis că Selina a dat în judecată Consiliul Judeţean, deoarece nu doreşte să le preia lucrarea de la Muzeu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *