Şantierele Oradiei, la puricat

pod SovataÎn calitatea mea de redactor la Jurnal bihorean, am chestionat Primăria Oradea cu privire la lucrările de infrastructură pe care le desfăşoară, în prezent, în municipiu. În răspunsul primit de la Direcţia Tehnică, prin intermediul Biroului de Presă, ni s-au transmis treisprezece şantiere. Dintre acestea, unul este podul de peste Crişul Repede, din zona Arenei Antonio Alexe. 
E vorba despre podul Sovata, care va lega practic cartierele Rogerius de Ioşia. Acest pod, construit în imediata apropiere a podului de pontoane, trebuie să fie gata în octombrie. Mai există două poduri peste pârâul Peţa, unul în zona străzii Toamnnei, spre Piaţa 22 Decembrie şi un altul pe strada Abatorului, la intrarea în piaţa de vechituri.
axa-velenta-nufarul-univ
Podul de peste Peţa, ce face legătura dintre periferie şi Piaţa 22 Decembrie, vine continuat cu un drum ce leagă strada Atelierelor de strada Toamnei, făcând astfel legătura cu strada Universităţii. Lucrările la acest drum de legătură ar trebui finalizate pe 13 iulie, spune directorul tehnic al Primăriei, Mircea Ghitea. De asemenea, din strada Toamnei se mai face un drum, ce va lega şoseaua de centură cu Toamnei-Atelierelor şi cu Piaţa 22 Decembrie (zona Horea), pe podul de peste Peţa. Ghitea spune că drumul ar trebui să fie gata la începutul lunii august.
Aproximativ la începutul lunii septembrie vor începe lucrările şi în cartierul Nufărul. Se va face accesul din strada Meiului în strada Seleuşului, inclusiv podul peste Peţa, realizându-se astfel legătura cu cartierul Velenţa. Pentru ca această legătură să fie posibilă, municipalitatea va realiza o stradă nouă, ce va trece prin terenul viran de azi, aflat în imediata proximitate a Lotus Center.
Lucrările din zona Lotus, coroborate cu investiţiile de-a lungul pârâului Peţa, vor conduce la realizarea unei noi axe rutiere în Oradea, ce va lega Velenţa-Nufărul de zona Universităţii-Cimitir Rullikowski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *