Țîrle, un amnezic în revenire?

Radu Tirle si sotia sa, Daniela

În cea mai proaspătă declaraţie de avere a preşedintelui Consiliului Judeţean, completată pe 14 iunie 2011, apare în plus faţă de declaraţia precedentă (completată pe 3 noiembrie 2010) un teren intravilan, de 1.000 de metri pătraţi. Naşte întrebări de ce preşedintele Consiliului Judeţean nu şi-a trecut respectivul teren şi în declaraţia de avere din 2010, din moment ce terenul respectiv apare ca fiind achiziţionat în 2007 de Radu Ţîrle şi soţia sa! Locaţia terenului nu apare deloc, ci poate fi doar dedusă că este în Oradea, aşa cum apare terenul forestier de 800 de metri pătraţi, trecut cu o căsuţă mai sus, dobândit în anul 2000. Acest teren forestier apare şi în declaraţia de avere precedentă.

Câte nivele are casa?

Radu Ţîrle şi soţia sa, Daniela, au şi o casă în Oradea, construită în 2003, cu o suprafaţă de 134 mp/nivel. Nu se precizează însă câte nivele are casa.

La capitolul mijloace de transport, Ţîrle nu a trecut nimic, la fel cum a tras linie şi peste bunuri sub formă de obiecte preţioase, bijuterii şi alte obiecte de artă. Preşedintele CJ Bihor şi-a trecut un singur cont bancar, deschis în 2005 la banca KBC Bruxelles, în valoare de 6.000 euro.

Ţîrle a lăsat goală şi căsuţa privind plasamentele, investiţiile directe şi alte împrumuturi acordate, dacă suma lor cumulată depăşeşte 5.000 euro. La fel, şeful CJ nu are nici debite sau leasing. Şi nici măcar cadouri, servicii sau avantaje primite gratuit, după cum arată linia trasată la acest capitol din declaraţia sa de avere.

În ultimul an fiscal încheiat, Radu Ţîrle a avut venituri salariale de la Consiliul Judeţean în valoare de 48.801 lei. Prin comparaţie, în declaraţia precedentă trecuse 54.385 lei, semn că tăierea salariilor bugetarilor a atins şi CJ Bihor. Soţia sa, Daniela Ţîrle, angajată de preşedintele Judeţului pe post de consilieră la cabinetul său, a câştigat în ultimul an 12.488 de lei. Ţîrle declară că nu are venituri din alte surse. În declaraţia de interese, Radu Ţîrle declară că e preşedintele Fundaţiei RAFA şi că nu are alte interese. În 2010, Ţîrle nu trecuse în declaraţia de interese poziţia pe care o deţine la această fundaţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *