Va juca FC Bihor în Liga 1!? ULTIMA ORĂ: Mircea Sandu vrea s-o dea la întoarsă!

FC BIhorDeclaraţiile sindicalistului Dumitru Costin din weekend, care anunţau accederea FC Bihor în Liga 1, s-au adeverit. Azi, Comitetul Executiv al FRF a hotărât ca FC Bihor să poată evolua în prima divizie, după ce şi-a câştigat acest drept pe teren. FC Timişoara şi Gloria Bistriţa vor rămâne şi ele în Liga 1, chiar dacă Timişoara nu va putea juca în cupele europene. UPDATE: Preşedintele FRF, Mircea Sandu nu a participat la vot. Însă după ce CEx. al FRF a votat, Sandu a revenit, spunând că nu aveau dreptul să voteze aşa ceva. În acest moment, e haos la FRF. Practic, Sandu nu vreau Timişoara, Bistriţa şi Bihorul în „A”, în timp ce Dragomir e partizanul celor trei cluburi direct afectate. 

Singurul criteriu care a contat în momentul în care s-a definitivat tabloul Ligii 1 din sezonul viitor a fost cel sportiv, procesul de licenţiere nefiind luat în calcul.

Timişoara va evolua astfel şi în sezonul viitor al Ligii 1, dar nu va participa în cupele europene.
De asemenea, s-a hotărât renunţarea la procesul de licenţiere pentru cupele europene în următorii 3 ani. În cazul echipelor româneşti care vor obţine, în urma clasării în Liga 1, dreptul de a juca în Europa, UEFA va face un audit separat pentru a da verdictul final.
În urma deciziilor luate azi în CEx. al FRF, cele 4 formaţii retrogradate în Liga 2 pe criterii sportive (Universitatea Craiova, Victoria Brăneşti, Unirea Urziceni şi Sportul Studenţesc) vor evoula în eşalonul secund.
În Liga 1 promovează primele două echipe din cele două serii din Liga 2, respectiv Ceahlăul Piatra Neamţ, Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti şi FC Bihor.

Mai jos, galeria foto de la întâmpinarea fotbaliştilor bihoreni, în faţa Primăriei Oradea, după ce au promovat pe teren, la Drobeta Turnu Severin:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *