Radu vs. Muresan, in procesul codrilor

andreea raduMiercuri, la Tribunalul Olt a avut loc o nouă înfăţişare în procesul codrilor Bihorului. E vorba despre recursul intentat de comisia judeţeană pentru retrocedări, precum şi de comisiile locale din comunele Măgeşti, Vadu Crişului, Auşeu şi Şuncuiuş, care, împreună cu Romsilva încearcă să obţină casarea aberantei decizii date de Judecătoria Aleşd în toamna lui 2010. E vorba despre constituirea dreptului de proprietate pentru 62.682 ha de pădure către Maria Radu, care a şi decedat între timp.

În proces a intervenit acum avocata Mariei Radu, Elena Muresan, care, în baza unui contract de întreţinere revendică acum hectarele câştigate la instanţa din Aleşd de cea pe care a reprezentat-o!

Moştenitoarea Mariei Radu e Andreea Radu, din Timişoara. Aceasta din urmă contestă contractul de întreţinere de care se prevalează acum avocata Mureşan din Alba-Iulia, în scopul acaparării a 90% din suprafaţa totală a pădurilor – proprietate de stat, din Bihor. Ca atare, la Judecătoria Oradea se află pe rol un proces între Radu şi Muresan, prima constând contractul respectiv, pe care îl consideră o făcătură. De altfel, Andreea Radu a depus şi o plângere penală împotriva Elenei Mureşan: „Pentru înşelăciune, corupţie, abuz, fals şi uz de fals”, a explicat moştenitoarea Mariei Radu.

tribunalul olt

La termenul de judecată de miercuri, Andreea Radu a cerut suspendarea procesului din Olt, până la soluţionarea procesului pomenit mai sus, de la Oradea. De asemenea, Radu a cerut instanţei să constate lipsa calităţii procesuale pentru Elena Mureşan. Judecătoarea Liliana Dicu a respins prima cerere iar pentru a doua a rămas să se pronunţe o dată cu pronunţarea sentinţei!

Instituţiile statului reprezentate în proces au depus noi documente la dosar, menite să dovedească încă o dată, dacă mai era cazul, faptul că suprafaţa pretinsă spre retrocedare de Elena Mureşan – 62.682 ha de pădure – este incomparabil mai mare decât suprafaţa moştenită după boierul Mateescu. Pe 22 iunie este următorul termen de judecată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *